2 Ekim 2024 Çarşamba

Engin: Zamların zulmüne son verilmeli

TÖK Genel Başkanı Fuat Engin, her gün bir yenisi yapılan zamları eleştirerek, iktidarın halka bahane değil çözüm sunması gerektiğini söyledi.

Tüketici Örgütleri Konfederasyonu (TÖK) Genel Başkanı Fuat Engin, yaptığı yazılı açıklamayla zamları eleştirdi.

Engin, pek çok farklı sektörde çok kısa sürede çok yüksek zamlar yapıldığına dikkat çekerek, "Yaşamımıza iğneden ipliğe zam olarak yansımaya devam eden bu sürecin hayatımıza etkileri kabul edilemez hale gelmiştir" dedi.

Zamların otomatiğe bağlandığını belirten Engin, halkın fiyat artışları karşısında her geçen gün daha da fazla ezildiğini ifade etti, insanların temel ihtiyaç maddelerini karşılamakta zorlanır hale geldiğini vurguladı.

Engin, "Zamlarla tüketicinin aklıyla dalga geçilerek, 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da haksız ve fahiş fiyat artışları paramızı pula çevirmiş ve tüketicinin alım gücü yok edilmiştir. Tüm bu yaşananlar karşısında ülkeyi yönetenlerin enflasyonla mücadele ediyoruz iddiası sürekli yapılan zamlarla çürümüştür" ifadelerini kullandı.

Engin, şöyle devam etti: "Sosyal hukuk devleti olmanın gereği olarak, Anayasanın 172. Maddesi ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun amaç 1. maddesinde belirtilen Evrensel Tüketici Haklarından, tüketicilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması hakkı ile ekonomik çıkarlarının korunması, zararlarının karşılanması haklarına ilişkin en uygun önlemleri almak yönetenlerin en temel görevlerden olmak zorundadır."

Tüketicilerin bahanelere değil çözüme ihtiyacı olduğunu defalarca dile getirdiklerini kaydeden Engin, "Artık sabrımızı zorlamayın. 2022 yılında zamların zulmüne zaman geçirmeden son verilmelidir" dedi.