4 Ekim 2024 Cuma

Erdoğan, açlığı, yoksulluğu Kur'an ayetlerine sarılarak meşrulaştırmaya çalıştı

Tayyip Erdoğan, temel tüketim maddelerine günde neredeyse birkaç kez gelen zamlara karşısında artan açlık ve yoksulluğu Kur'an'dan alıntı yaparak meşrulaştırmaya çalıştı. Erdoğan, "Rabbimiz Kuran-ı Kerim'de 'Muhakkak sizi biraz korku ve biraz açlıkla mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz sabredenlere müjdele' bu şekilde buyurmaktadır" dedi.

Saray ve eşrafı lüks içinde yaşam sürerken, temel tüketim maddelerine günde neredeyse birkaç kez gelen zamlarla açlık ve yoksulluk artıyor. Derinleşen kriz karşısında halkın tepkisinin artması üzerine Tayyip Erdoğan, Kur'an'dan ayetlere sarıldı.

Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu'na katılan Erdoğan, "Bizler müslümanlar olarak dünya hayatını bir imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kur-an'ı Kerim'de 'Muhakkak sizi biraz korku ve biraz açlıkla mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenlere müjdeler olsun' bu şekilde buyurmaktadır" sözleriyle kendisi ve saray etrafından toplananlar lüks içinde yaşarken, milyonlarca emekçiye yoksulluk ve açlık karşısında sessiz kalmayı öğütledi.

COVİD-19'TAN KURTULMAYI ALLAH'A HAVALE ETTİ
Pandemi dönemindeki insan hayatını önemsemeyen politikalarla onbinlerce kişinin ölümüne neden olunurken, Erdoğan, salgın döneminde insanı merkeze alan bir yaklaşım sergilediklerini iddia etti. Sağlık emekçileri ve halkın ölümünü engellemeyen Erdoğan, "Mevladan bizi bu virüs musibetinden bir an önce kurtarmasını niyaz ediyorum" dedi.

ERDOĞAN'DAN İŞGAL VE ŞİDDET KARŞITI SÖZLER
Siyonist İsrail ile ekonomik ve siyasi anlaşmalarını sürdüren Erdoğan, Filistin halkının mücadelesine destek sunduklarını iddia etti, "Kudüs davası yalnızca Filistin'deki bir avuç cesur Müslümanın davası değildir, İslam aleminin ortak davasıdır" diye konuştu.

Suriye'ye yönelik işgal ve şiddet politikalarını sürdüren Erdoğan'ın, "İşgal, şiddet politikalarında ısrar etmenin artık kimseye bir faydası yoktur. Zulüm kimden gelirse gelsin karşı durmak bizim inancımızın bir gereğidir" açıklaması dikkat çekti.

Erdoğan, önümüzdeki dönemde atacakları adımlarla bölgede barış iklimini güçlendireceklerini savundu.