21 Eylül 2024 Cumartesi

Ermeni Kadınlar Birliği: Zorbalığa karşı birlik olun

Ermeni Kadınlar Birliği, Mahsa Amini ve Anûş Ebityan'a dönük katliam ve tecavüz saldırılarını kınayarak, tüm kadınları egemenlerin zorbalığına karşı birlik olmaya çağırdı.

Ermeni Kadınlar Birliği, yaptığı açıklamayla Mahsa (Jîna) Amini'nin İran polisi tarafından işkenceyle katledilmesini ve Ermeni kadın asker Anûş Ebityan'ın Azerbaycan askerleri tarafından katledilip tecavüze uğramasını kınadı.

Yapılan açıklamada, kadınlara ve cenazelerine dönük saldırıların daha önce de uygulandığı hatırlatılarak, savaşta ölen kadın askerlerin cenazelerine saldırmanın "kanlı bir yöntem" olduğu vurgulandı.

Açıklamada, İran rejiminin kadınlara dönük baskı ve işkencelerinin, Osmanlı devletinin Ermeni halkına dönük katliam politikalarının ve DAİŞ'in Êzidî, Süryani ve Kürt kadınlara yönelik saldırılarının kendisinden başkasını kabul etmeyen inkar zihniyetinin ürünü olduğu kaydedildi.

Bu devletlerin tüm uluslararası sözleşmeleri de ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada, tüm kadınlara zorbalık, baskı ve işkence, katliam politikalarına karşı birlik olma çağrısı yapıldı. İnsan hakları örgütleri, BM ve kadın örgütlerinden ise işlenilen suçların belgelenmesi ve suçluların uluslararası mahkemelerde yargılanması istendi. Açıklamanın ardından kadınlar başörtülerini yaktı.