2 Ekim 2024 Çarşamba

Eskişehir Onur Yürüyüşü davası bugün görülüyor

1. Eskişehir Onur Yürüyüşü'ne yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan 16 kişi ikinci kez hakim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Pride Eskişehir Komitesi, "Gezi'yi de Onur Yürüyüşü'nü de savunmaya devam edeceğiz" dedi. 

Eskişehir'de 30 Haziran günü yapılan 1. Eskişehir Onur Yürüyüşü'nde aralarında çocukların da bulunduğu 16 LGBTİ+ işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına gerekçe olarak gösterilen "yasak" kararı ise Valilik sayfasından duyurulmadı. Komiteye iletilmedi. 

İLK DURUŞMA GÖRÜLECEK
Öte yandan işkenceyle gözaltına alınan 16 kişi hakkında ise dava açıldı. Davanın ikinci duruşması Eskişehir Adliyesi 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Duruşma öncesi Pride Eskişehir Komitesi açıklama yaptı. Basın metnini okuyan Mehmet Eren Eken, LGBTİ+'lara koyulan yasakları, yöneltilen nefreti kabul etmediklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

'GEZİ'Yİ DE ONUR YÜRÜYÜŞÜ'NÜ DE SAVUNUYORUZ'
Eken, "İktidar tarafından sistematik olarak hedef gösterilen, her gün fobiye maruz bırakılan biz LGBTİ+'lar varlığımızı, haklarımızı haykırmak, ne olursa olsun 'buradayız' demek için bir araya geliyoruz. Dün Gezi'deydik, bugün Eskişehir sokaklarında direnişteyiz. Cezalarınızın, yasaklarınızın gücü ne geziyi ne bizi yıldırmaya yeter. Gezi'yi savunuyoruz! Sizlerin nefretinize, yasaklarınıza, fobinize inat bizler yaşadıkça mücadele etmeye devam edeceğiz, Gezi'yi ve Onur Yürüyüşü'nü savunmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz! Bizleri engellemek için bir gecede çıkardığınız yasakları kabul etmiyoruz! Yargılanması gereken onur yürüyüşümüz değil. Asıl yargılanması gereken bizlere uygulanan şiddet, baskı ve fobidir. Yasaklara karşı sokaktayız, çarktayız, yürüyüşteyiz, direnişteyiz" dedi. 

Açıklama, "Travestiyiz, buradayız. Alışın, barışın, gitmiyoruz", "Onur Yürüyüşü yasaklanamaz", "Nefrete inat yaşasın hayat " sloganlarıyla sona ererken, dava için adliyeye geçildi.