29 Eylül 2024 Pazar

Eskişehir'de Nagihan Akarsel için açıklama

Süleymaniye'de katledilen Nagihan Akarsel'in mücadelesini sürdüreceklerini kaydeden HDP Eskişehir İl Örgütü, "Jin, jiyan, azadi" sloganını daha güçlü şekilde haykıracaklarını belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Eskişehir Adalar Migros önünde Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi ve editörü, Akademisyen, gazeteci Nagihan Akarsel'in katledilmesi protesto edildi. 

"Hakikatin kalemi susturulamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini HDP İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan okudu. Katledilen Akarsel'in Kürt, kadın, gazeteci kimliği şahsında kendilerini susturmaya, sindirmeye cevaplarının daha çok direnmek olduğunu belirten Ercan, "İran'da faşist. gerici molla rejiminin Jina Amini'yi katlettiği mantık bugün Süleymaniye'de Nagihan Akarsel'i katletmiştir. Tüm dünyaya mal olan 'Jin jiyan azadi' diyerek dünyanın dört bir yanında tekçi, cinsiyetçi  erkek egemen rejimlere karşı kadın isyanımızla 21. Yüzyılı kadın yüzyılı yapacağız" dedi.

Ercan, şöyle devam etti: "Kadın özgürlüğünün hakim olduğu demokratik sistemi biz kadınların öncülüğünde mutlaka inşa edeceğiz. Nagihan'a sözümüz mücadelemizi yükseltmek olacaktır. Kalemini de, sesini de, hayallerini de asla yarım bırakmayacağız. Bizler Nagihan'ın bıraktığın yerden kalemini aldık, sesini sözünü bulunduğumuz her yerden en güçlü şekilde duyuracağımızın sözünü veriyoruz. Jin Jiyan Azadî sloganımızı en güçlü şekilde haykırmaya devam edeceğiz!"