9 Ekim 2024 Çarşamba

ESP Diyarbakır İl Örgütü: Gözaltılar serbest bırakılsın

ESP Diyarbakır İl Örgütü, yaptığı basın açıklamasında 24 Mayıs günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanvekili İrfan Söner'in de aralarında olduğu HDP ve DBP'lilerin serbest bırakılmasını istedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Batman, Antalya ve Dersim'de 24 Mayıs günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanvekili İrfan Söner'in de aralarında olduğu HDP ve DBP'liler emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü, gözaltına alınanların serbest bırakılması talebiyle il binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan ESP Diyarbakır İl Yöneticisi Ayşe Esmer, "AKP-MHP faşizmi ezilenlerin, gençlerin, kadınların ve LGBTİ+'ların öfkesini bastırmak için her yolu deniyor. Bir taraftan politik özgürlük isteyenleri pandemi yasakları ile yıldırmaya, sokaktan geri düşürmeye çalışıyor. Diğer taraftan da Kürtleri, sosyalist yurtseverleri ve devrimcileri gözaltı ve tutuklama saldırıları ile hareketsiz bırakmaya, iradesini kırmaya çalışıyor" dedi.

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanvekili İrfan Söner'in de aralarında olduğu HDP üye ve yöneticilerinin gizli tanık beyanlarıyla 4 gündür gözaltında olduklarını söyleyen Esmer, "Polisin sözde gizli tanık ifadelerini, yasal eylem ve etkinlikleri suç gibi gösterdiği düzmece fezlekeler ile bu topraklarda sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesi vermek, yani sosyalist yurtsever olmak, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürütmek suç gibi gösteriliyor. Söz konusu sosyalistler, yurtseverler, Kürtler ve devrimciler olunca her türlü politik faaliyeti suç olarak gören yargı ve polis; günlerdir paylaşılan videolar ile mafya-çete-devlet kirli işbirliğinin pisliklerini ve çürümüş ortaklığını ortaya seren görüntülerde adı geçenlere dair hiçbir adım atmıyor" diye konuştu.

Esmer, "Bu saldırılar antifaşist, antisömürgeci mücadeleyi büyütme, eşit ve özgür bir yaşam için sömürgeci faşizmi yenme sorumluluğumuzu ve irademizi büyütürken, bu topraklarda sosyalist yurtseverlerin değil, çete-mafya ve devlet kirli işbirliğinin yargılanması için tüm devrimci demokratik harekete, antifaşist- anti sömürgeci mücadelenin birlikte büyütülmesi çağrısını yapıyoruz. Gözaltı ve tutuklama saldırıları sosyalistleri, yurtseverleri sindiremedi, direnişi ve mücadeleyi bitiremedi. Bundan sonra da ne sindirebilir ne de bitirebilir" dedi.