2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP İstanbul ve Eskişehir'de emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı

ESP ve SKM üyeleri İstanbul'da Sarıgazi ve Maltepe'de, Eskişehir'de ise Doktorlar Caddesi üzerinde bildiri dağıtımı yaparak işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, ezilen halkları 1 Mayıs günü bulundukları kentlerde yapılacak mitinglere ESP saflarında katılmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri İstanbul'da Sarızgazi ve Maltepe'de, Eskişehir'de ise kent merkezinde bildiri dağıtımı yaparak işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri, LGBTİ+'ları, ezilen halkları 1 Mayıs günü ESP saflarında buluşmaya çağırdı.

İstanbul Sarıgazi'de pazaryerinde bildiri yapan ESP ve SKM üyeleri, açlığa, yoksulluğa mahkum edilen işçi ve emekçilerin ucuz ekmek kuyruklarında beklediklerini, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini vurguladı. Kadınların yoksulluğu daha derinden yaşadığını belirten ESP ve SKM'liler, bu düzene mahkum olmadığımızı söyledi.

İşçilerin, emekçilerin birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta İstanbul Maltepe Meydanı'nda yapılacak mitingde ESP saflarında buluşma çağrısında bulundu.

ESP ve SKM üyeleri İstanbul Sarıgazi'de pazaryerinde yaptıkları bildiri dağıtımının ardından Maltepe Beşçeşmeler'de Marmaray durağında bildiri dağıtımı yaptı. Emekçi halka seslenen ESP'liler, yoksulluk düzenine karşı 1 Mayıs günü alanlara çıkma, 1 Mayıs mitinglerine katılma çağrısında bulundu.

ESKİŞEHİR'DE BİLDİRİ DAĞITIMI
ESP üyeleri Eskişehir'de de Doktorlar Caddesi üzerinde 1 Mayıs bildirilerini dağıttı. ESP üyeleri, 1 Mayıs Pazar günü saat 13.00'da Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaptı.