29 Eylül 2024 Pazar

ESP: Madenciyi katleden de Kürt'ü zehirleyen de aynı alçak

Sömürgeci Türk devletinin gerillaya kimyasal silah kullanımına tepki gösteren ESP, Amasra'da madende emekçileri katledenle Kürtleri zehirleyenin aynı zihniyet olduğunu kaydetti. ESP, bu zihniyete karşı mücadele çağrısı yaptı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi sosyal medya hesabından Türk ordusunun gerillaya kimyasal kullanımına tepki gösterirken, İstanbul ve İzmir il örgütleri de sokakta yazılıma yaparak herkesi bu insanlık suçuna karşı mücadeleye çağırdı.

Türkiye gerillanın denetimindeki alanlara yoğun kimyasal silah kullanıyor. ANF dün paylaştığı görüntülerde bu insanlık suçunu bir kez daha gözler önüne serdi.

'MADENCİYİ KATLEDEN DE KÜRT'Ü ZEHİRLEYEN DE AYNI ALÇAKTIR'
ESP, sosyal medya hesabından, "Türk burjuva devleti sömürgeci savaşta bir türlü yenemediği gerillaya karşı kimyasal silah kullanıyor, insanlık suçu işliyor. #Amasra'da madenciyi katleden de, Kürt'ü zehirleyen de aynı alçaktır. O halde ona karşı mücadele edenler de bir olmalıdır" paylaşımıyla iktidarın Kürt ve emekçi düşmanlığını teşhir etti, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

'KAHROLSUN SÖMÜRGECİLİK'
ESP İstanbul il örgütü de 1 Mayıs mahallesinde, "Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur", "Kahrolsun sömürgecilik" yazılamaları yaptı. 

'KAHROLSUN KDP'
ESP İzmir il örgütü ise Yamanlar mahallesinde, "Kahrolsun KDP, kahrolsun sömürgeci faşist diktatörlük" yazılaması yaptı. 

Yazılamaları sosyal medya hesabından paylaşan ESP İzmir il örgütü, "Sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçi KDP gerillaya karşı kimyasal silah kullanarak insanlık suçu işliyor. Faşizmi yıkacağız" dedi.