6 Ekim 2024 Pazar

ESP operasyonunda barış akademisyenleri de gözaltına alındı

Ankara'da sabah saatlerinde ESP ve SGDF'ye yönelik ev baskınlarında gözaltına alınanlar arasında barış akademisyenleri Sibel Bekiroğlu ve Mehmet Mutlu'nun da olduğu öğrenildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tarafından yürütülen bir soruşturma bahanesiyle yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı 10'a yükseldi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer, Şirvan Çeliker, Gizem Altunöz, Gökçe Otlu, Şule Duman, Murat Kaçar, Betül Yıldırım'ın yanı sıra 18 Ağustos günü gözaltına alınarak serbest bırakılan HDP Basın Büro çalışanı Ece Şimşek gözaltına alındı.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) gözaltına alınanlar arasında ODTÜ’de barış için akademisyenler bildirisi imzacılarından Sibel Bekiroğlu ve Mehmet Mutlu'nun da bulunduğunu duyurdu. EHB, Sedat Polat ve Emine Kaya hakkında da gözaltı kararı olduğunu açıkladı.

ESP: TERÖRİST, SİZİN FAŞİST REJİMİNİZDİR
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), sabah saatlerinde yaşanan gözaltı saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

ESP paylaşımında şu ifadelere yer verildi: