2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP üyeleri Amed Spor maçı öncesi stat önünde 1 Mayıs'a çağrı yaptı

ESP, SKM ve SGDF üyeleri, Amed Spor-Isparta Spor maçının oynanacağı Diyarbakır Stadyumu'nda 1 Mayıs bildirisi yaparak, alanlarda buluşma çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Diyarbakır Stadyumu'nda 1 Mayıs'ta alanlarda buluşma çağrısında bulundu.

Amed Spor-Isparta Spor maçı öncesinde stat önünde yapılan bildiri dağıtımında, "İşçi sınıfı ve ezilenler, emekçiler, gençler, kadınlar, LGBTİ+'lar kapitalizme, faşizme ve erkek egemenliğine karşı meydanlarda buluşuyor. Geleceksizlik, yoksulluk ve güvencesiz yaşama mahkum eden kapitalist sisteme mahkum değiliz. Eğitim sisteminin niteliksizleştiği, barınma ve geçinme sorununun milyonların sorunu haline geldiği, işsizliğin ve yoksulluğun derinleştiği bu sisteme itirazımız var" denildi.

ESP, SKM ve SGDF üyeleri, 1 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da Diyarbakır'da İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge katılım çağrısı yaparken, ayrıca DİSK, KESK, TMMOB ve Diyarbakır Tabip Odası'nın Türkçe-Kürtçe bildirilerinin dağıtımını da gerçekleştirdi.

Bildiri dağıtımının ardından maçı izlemek için stada giren sosyalistler, Amed Spor'a destek verdi.

1 MAYIS TERTİP KOMİTESİ'NDEN AMED SPOR'A DESTEK
Diyarbakır 1 Mayıs'ını örgütleyen Tertip Komitesi'nden de Amed Spor'a destek geldi. DİSK, KESK, TMMOB ve Diyarbakır Tabip Odası imzalı "1 Mayıs Tertip Komitesi Amed Spor'a başarılar diler" yazılı pankart stada asıldı.