2 Ekim 2024 Çarşamba

ESP'liler İzmir'de emekçileri 1 Mayıs'ta sosyalistlerin safına çağırdı

ESP ve SKM üyeleri İzmir'de Alsancak ve Yamanlar'da bildiri dağıtımı yaptı, halka 1 Mayıs günü ESP saflarında buluşma çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri İzmir'de 1 Mayıs çalışmalarına devam ediyor. Alsancak'ta bildiri dağıtımı ve ajitasyon çalışması yapan sosyalistler, işçi ve emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı.

"Açlığa, yoksulluğa, faşist baskılara ve emperyalist savaşa karşı eşitlik ve özgürlük istiyoruz demek için 1 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'ndayız" diyen sosyalistler, işçi ve emekçileri ESP saflarında örgütlenmeye çağırdı. Çalışmaya ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı.

Sık sık "Yaşasın sosyalizm yaşasın 1 Mayıs" sloganını atan ESP'lilere halkın ilgisi yoğundu.

YAMANLAR PAZARYERİNDE HALKA 1 MAYIS ÇAĞRISI
"Açlığa, yoksulluğa karşı insanca yaşam için, sosyalizm için, zulme ve haksızlığa karşı özgürce yaşamak için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Bütün emekçileri, gençleri, kadınları 1 Mayıs'a çağırıyoruz" diyen sosyalistler çalışmalarına Yamanlar halk pazarında devam etti.

Kürtçe ve Türkçe ajitasyonlarla işçi ve emekçileri 1 Mayıs'a davet ederek örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapılan çalışmada, "Gençler, kadınlar, işçi ve emekçiler; geleceksizliğe, yoksulluğa ve sömürüye karşı ESP saflarında 1 Mayıs'ta buluşalım" denildi.

SKM  üyeleri de kadınlara seslenerek, "Her gün yeni bir zam haberi ile uyanıyoruz. Her gün bir öncekinden daha yoksuluz. Bizi yoksulluğa, işsizliğe mahkum eden bu düzene mahkum değiliz. Herkesi yoksulluğa karşı mücadele etmeye, 1 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'na çağırıyoruz" dedi.

"Biz kadınlar her gün yoksullaşıyoruz, pazarda, markette dolduramadığımız poşetlerle tenceremizi kaynatmaya çalışıyoruz. Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta erkek şiddeti. Bu düzene mahkum değiliz. Kapitalizmi, erkek egemen bu sistemi yerle bir edebiliriz. 1 Mayıs'ta ESP saflarında örgütlenelim, mücadeleyi birlikte büyütelim" diyen sosyalistler ardından kahvelerde bildiri dağıttı.