23 Eylül 2024 Pazartesi

ETF işçileri güvenliği aştı, fabrikaya girdi

ETF işçileri güvenliği aşarak fabrikaya girdi ve 13. gününde de direnişe başladı. İşçilerin direnişini kıramayan patron Sanem Dikmen fabrikaya çevik kuvvet polisi getirtti. İşçilerin polise yanıtı ise sloganlar oldu. Bunun üzerine Dikmen işçileri fabrikadan çıkartmak için savcılıktan karar çıkardı. 15 işçi gözaltına alındı. 

ETF Tekstil işçilerinin hakları için başlattığı direniş 13. gününde sürüyor. 31 Temmuz'da kapanan Tuzla'daki fabrikayı işgal eden işçiler, gece-gündüz eylemlerine devam ederken işçilerin girişini engellemek için patron fabrikanın kapısını kapatmış, güvenlik ve polis tehdit etmişti. 

Tehdide direniş ve sloganlarla yanıt veren işçiler eylemlerine devam etmişti.

İşçiler dün fabrikaya girmelerini engellemek için patronun yaptırdığı demir kapıya yazılama yaptı. "Direne direne kazanacağız", "Hakkımızı ver Sanem Dikmen", "Yılgınlık yok direniş var" yazılaması yapan işçiler ayrıca "ETF Tekstil'de alacaklarımızın yüzde 40'ını değil, yüzde 100'ünü istiyoruz" ve "Hakları için direnen ETF işçileri yalnız değildir" yazılı pankartları da fabrikanın tel örgülerine astı. 

Fabrikada çalışan işçileri taşıyan servis aracı kapıdan geçerken direnişteki işçiler kapıyı tuttu. Bu sırada güvenliğin tüm engelleme çabasına rağmen işçiler güvenliği aşarak fabrikaya girdi. 

Fabrika içinde direnişini başlatan işçiler, halaya durdu. 

Fabrika bahçesinde direnen işçilerini fabrikanın tuvaletini kullanması yasaklandı. Bunun üzerine işçiler "Lavabo hakkımız engellemez", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla fabrika bahçesinden tuvalete yürüdü. 

Bu sırada emek düşmanı Sanem Dikmen fabrikaya geldi. Dikmen'in gelişini işçiler, "Emek düşmanı Sanem Dikmen" sloganlarıyla protesto etti. 

İşçiler daha sonra fabrika bahçesinde oturma eylemine geçti. Dışarıda bekleyen direnişçilerin de eşliğiyle hem içeride hem dışarıda slogan ve şarkılarla eylem devam etti. 

İşçilerin direnişini kıramayan emek düşmanı patron sanem Dikmen fabrikaya çevik kuvvet getirtti. Polisin karşısında da işçiler geri adım atmayınca bu kez işçileri bahçeden attırmak için savcılıktan karar çıkarttı. 

Fabrika bahçesinde direnen 15 işçi gözaltına alındı. 

Gözaltıların ardından fabrikaya beş çevik kuvvet otobüsü daha getirildi. 

İşçileri gözaltına aldıran emek düşmanı Sanem Dikmen, fabrikadan malları çıkartmaya çalıştı. Kamyonun önünü kesen işçiler oturma eylemi yaptı. Kamyon şoförüne neden direndikerini anlatan işçilere daha sonra kamyon şoförü de eşlik etti, "Bilseydim hiç malları almaya gelmezdim" dedi. 

İşçilerin kapı önünde oturma eylemi sloganlaral devam ediyor.