2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 02 NİSAN 2022

-Özgür Genç Kadın 4. Konferansı, "Özgürlük için isyanı yükselt" şiarıyla İstanbul Balat'taki İnşa Kültürevi'nde toplanacak. (11.00)

-İşten atılan Enerji-Sen üyesi işçiler Ankara Sakarya Caddesi'nde eylem yapacak. (17.00)

-Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için kayıp yakınlarının eylemleri sürüyor. Cumartesi Anneleri 888'inci haftasında online yapacağı açıklama ile Talat Türkoğlu'nun akıbetini soracak. Kayıp yakınları ve İHD Amed Şubesi 686. eylemini Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı önünde, İHD Batman Şubesi ise Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde ve İHD İzmir Şubesi eski Sümerbank önünde eylem yapacak. (12.00/12.00/12.00/13.00)

-Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek, tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılarak derhal tahliyeleri için eylemler sürüyor. 523'üncü F Oturması hasta tutsak Özgür Sinan Menteş için İHD İstanbul Şube binası önünde, Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ise 395'inci haftasında İHD Ankara Şube binası önünde basın açıklaması düzenleyecek. (13.30)

-İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, derneklerinin kurucusu Leman Fırtına'yı Karacaahmet'teki mezarı başında anacak. (11.00)

-Tarım ve gıda sektöründe yaşanan sorunların çözülmesine ve doğayı korumaya yönelik çalışmalar yürüten çok sayıda kurum ve platform kuruluş amaçlarını Ankara Ziraat Mühendisleri Odası'nda basın toplantısıyla duyuracak.(11.00)

-HDP Ankara İl Örgütü, 4 Nisan'da yapılacak kongreye ilişkin Tüm Bel-Sen'de basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

-Özgür Öğrenci İnisiyatifi, Urfa'da polisin atış talim alanı olarak kullandığı bölgede Muharrem Aksem'in katledilmesine ilişkin İzmir'de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde açıklama yapacak. (18.00)-