2 Ekim 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 05 NİSAN 2022

-5 Nisan Avukatlar Gününde avukatlar ve hukuk örgütleri eylemde olacak. İzmir Barosu, İzmir Adliyesi'nden Bölge Adliye Mahkemesi'ne cübbeli yürüyecek. ÇHD ve ÖHD'nin de aralarında bulunduğu hukuk örgütleri Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapacak. (12.00/12.30)

-Avukatlar Sendikası, avukatların sosyoekonomik durumlarının tespiti için yapılan anket çalışmasının verilerini 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla İstanbul Barosu Kültür Merkezi'nde açıklayacak. (20.00)

-Hapishanelerde tutsaklara yönelik işkenceye dikkat çekmek için HDP Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Hüseyin Kaçmaz, Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm ile İzmir Barosu, ÖHD, ÇHD ve İHD kurum temsilcilerinden oluşan heyet İzmir'de temaslarda bulunacak. Heyet Kırıklar F Tipi Hapishanesi'nde savcı ile görüşecek ardından da İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30/14.00)

-Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikaları GYY-IFM şantiyesinde çalışan işçilerin gasp edilen hakları için Emlak Konut Şantiyeler Ofisi önünde direnişe başlayacak. (13.00)

-HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları ve MYK üyelerinin de aralarında olduğu 22'si tutsak 108 HDP'linin yargılandığı Kobanê davasına Sincan Hapishanesi Kampüsü Duruşma Salonu'nda devam edilecek. (10.00)

-Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağında 12 yaşındaki Helin Hasret Şen'i katleden polis Abdullah Ercan'ın yeniden yargılanacağı davanın ilk duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.10)

-SES İzmir Şubesi, asistan hekimlerin sorunlarına dair sendika binasında basın toplantısı düzenleyecek. (17.30)

-SES önceki dönem Eşbaşkanı Gönül Erden'in tutuklu, şu anki Eş Genel Başkanı Selma Atabey, MYK üyeleri ve şube yönetim kurulu üyelerinin de olduğu 8 kişinin yargılandığı dava 8 Nisan'da görülecek. Duruşmaya ilişkin SES Şişli Şube binasında basın toplantısı düzenlenecek. (12.30)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşacak. (12.45)

-İstanbul Tabip Odası, Olağan Seçimli Genel Kurulu'na ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Veteriner hekim atamalarına ilişkin oda binasında açıklama yapacak.(12.30)