4 Ekim 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 10 ARALIK 2021

-Kandıra Hapishanesi'nde intihar ettiği öne sürülen tutsak Garibe Gezer'in cenazesi kadınlar tarafından Kocaeli Devlet Hastanesi'nden alınarak İstanbul Yeni Havaalanı'ndan memleketi Mardin'e yolcu edilecek. (08.00-15.00)

-Kadınlar Birlikte Güçlü, Kandıra Hapishanesi'nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer için Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama yapacak. (19.30)

-STAR Kadın Derneği ve Van Barosu, Garibe Gezer'in şüpheli ölümüne ilişkin Van Barosu'nda açıklama gerçekleştirecek. (12.00)

-İHD İstanbul, İzmir ve Ankara Şubeleri İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 73. yılında eylem yapacak. İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda yapılacak açıklama sonrası şube binasında resepsiyon verilecek, İzmir'de Alsancak Garı'nın karşısındaki 10 Ekim Anıtı önünde basın açıklaması yapılacak, Ankara'da ise şube binasında resepsiyon düzenlenecek. (12.00/18.30/13.00/18.00)

-HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, HDP Genel Merkezi'nde İnsan Hakları Haftasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-TTB, SES, İHD ve TİHV 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde sağlık ve yaşam hakkı ihlallerinin sorumluları olan Sağlık ve Çalışma bakanları hakkında suç duyurusunda bulunacak, suç duyurusunun ardından Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyecek. (12.30)

-HDP Kadın Meclisi, hasta tutsak Aysel Tuğluk'un serbest bırakılması talebiyle Bodrum Belediye Meydanı'nda, İzmir'de ise Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (12.00/14.00)

-HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu 21'i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê davası Sincan Hapishanesi Kampüsü Duruşma Salonu'nda görülmeye devam edilecek. (10.00)

-Ankara'da Aleyna Çakır'ı katletmeden önce şiddet uyguladığına ilişkin görüntüleri sosyal medyada yayınlayan Ümitcan Uygun'un "tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından yargılandığı davanın 6. duruşması Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (14.00)

-Ankara'da Eda Nur Kaplan'a tecavüz ederek ölüme sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)

-Van'da 30 Ağustos 2020 tarihinde Dilan Toptaş'ı ateşli silahla katleden gardiyan Halil İbrahim Sert'in tutuklu yargılandığı davanın 4. duruşması, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-İzmir Dersim Dernekleri, EGEÇEP, İzmir MALÇEP ve Demokratik Alevi Dernekleri İzmir şubeleri, Dersim'de Avcılık sporu adı altında hayvan katliamına dikkat çekmek için 'avcılık spor değildir cinayettir' şiarıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapacak. (18.00)