29 Eylül 2024 Pazar

'Fadıl Şenyaşar tahliye edilmezse TBMM'ye gideceğiz'

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 605'inci gününde devam ederken, nöbetteki taleplerinden birinin kardeşi Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılması olduğunu hatırlatan Ferit Şenyaşar, aksi halde Meclis'e gideceklerini söyledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 605'inci gününde devam ediyor.

Adalet nöbetini kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizen Ferit Şenyaşar, nöbete Suruç Devlet Hastanesindeki katliam dosyasının açılması ve 4 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar'ın tahliye edilmesi talepleriyle başladıklarını hatırlattı.

"Hastane davasında 4 yıl sonra adil olmayan bir iddianame hazırlandı. Buna itirazlarımızı mahkemede dile getireceğiz" diyen Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar'ın tutuklanmasını eleştirerek, katliam sırasında yaptığı tüm eylemlerin meşru müdafaa kapsamında olduğuna dikkat çekti.

Şenyaşar, şöyle devam etti: "Dava İstinaf Mahkemesi'nde usulden bozuldu, eksiklerin tamamlanması için Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu dosyada tahliye kararı ya da beraat çıkmadığı takdirde annem ile birlikte TBMM'ye gideceğiz. Orada 'Ben milletin vekiliyim, adaletten yanayım' diyen hiçbir parti gözetmeksizin bütün siyasi partilerle görüşme talep edeceğiz. Adaletten yana olan herkesle beraber Meclis'te çağrıda bulunacağız. Ortada bir insanlık dramı var, bir katliam var. Biz adalet istiyoruz."