24 Eylül 2024 Salı

Farplas işçilerinin direnişi 15'inci gününde

Sendika hakları gasp edilerek işten atılan Farplas işçileri direnişlerini Gebze'den Maslak'ta bulunan Farplas Genel Merkezi ve Kadıköy'e taşıdı. İşçiler, mücadeleye hep birlikte ve kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan ve sendika hakları için kararlılıkla mücadeleyi sürdüren Farplas işçilerinin direnişi 15. gününde.

İşçiler bugün önce Maslak'ta bulunan Farplas Genel Merkezi önünü eylem alanına çevirdi, sonrasında ise Kadıköy'de DİSK'in düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

Kadıköy'deki eylemin ardından Gebze'de bulunan Farplas fabrikasının önüne dönen işçiler, sanayi sitesi içerisinde "İşçiler açken patronlara huzur yok. Farplas'ta direniş kazanacak" yazılı Limter-İş pankartıyla yürüdü. 

"Sendika hakkımız engellenemez", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Farplas işçisi köle değildir", "Sendika hakkımız, söke söke alırız" ve "Direne direne, direnişle zafere" sloganlarıyla fabrika önüne gelen işçiler burada direniş halayına durdu. 

İşçiler daha sonra her gün olduğu gibi vardiya değişiklik saatlerinde fabrikaların önüne yürüdü, çalışan işçilere seslendi. Sendikaya üye olma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.