7 Ekim 2024 Pazartesi

Faşist iktidar sözcüleri katliama 'ırkçı' diyen HDP'yi hedef gösterdi

Irkçılık ve şovenizmden beslenen AKP-MHP faşist iktidarının sözcüleri Soylu, Gül ve Altun, Konya'daki ırkçı, faşist saldırıyı iki aile arasında bitmeyen husumet iddiasıyla münferit göstermeye çalıştı. Katliamı gerçekleştirenlerin "Kürtlere burada yer yok" sözlerini duymazdan gelen Soylu, Gül ve Altun, Dedeoğlu ailesinin Kürt olduğu için katledildiğini söyleyen HDP'yi provokasyonla suçlayarak hedef gösterdi.

Kürt halkına karşı düşmanlığını her fırsat ortaya koyan iktidarın örgütlediği ırkçı ve faşist saldırıların sonuncusu dün Konya'nın Meram ilçesinde yaşandı. 12 Mayıs günü 60 kişilik ırkçı grubun saldırdığı Kürt ailenin evleri dün aynı ırkçı grup tarafından basıldı; aile katledildi, evleri ateşe verildi.

Katliamın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının iki aile arasındaki husumetten kaynaklandığını iddia etti, münferit olduğunu savundu. Irkçı saldırının üzerini örtmeye çalışan Soylu'nun hedefinde yine HDP vardı, HDP'yi katliamı istismar etmekle suçladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettun Altun da HDP'yi, Kürtlere yönelik ırkçı katliama ilişkin haber yapan basın ve sosyal medya kullanıcılarını hedef gösterdi, provokatörlükle suçladı. 

SOYLU'YA GÖRE İKİ AİLE ARASINDAKİ HUSUMET
İçişleri Bakanı Soylu, Konya'da gerçekleşen ırkçı katliamı lanetlemek adı altında HDP'yi provokasyon yapmakla suçladı. Katliam için "istismar ediliyor" iddiasında bulunan Soylu, saldırıya ırkçı demeyi katliam yapmakla aynı kefeye koydu. Soylu, "Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın" diyerek basını ve sosyal medyada ırkçı paylaşımlara tepki gösterenleri de hedef gösterdi.

Dün katledilen Yaşar Dedeoğlu'nun 12 Mayıs günü yaşadıkları saldırıdan sonra yaptığı, "Bize, biz ülkücüyüz siz Kürtsünüz. Sizi buradan çıkaracağız diyorlar. 12 yıldır söyledikleri, Kürtleri burada barındırmayacağız oldu" açıklamasını yok sayan Soylu, katliamı iki aile arasında 10 yıldır süren husumet gibi yansıtarak meşrulaştırmaya çalıştı.

DAHA ÖNCE SALDIKLARI IRKÇILARI TUTUKLAYACAKLARMIŞ
Soylu, en kısa zamanda katillerin yakalanacağını iddia etti. 12 Mayıs'ta 60 kişilik ırkçı grubun gerçekleştirdiği saldırının ardından sadece 7 kişi tutuklanmış, bu kişiler 2 ay içinde serbest bırakılarak devlet koruması altına alınmıştı. Soylu, "Ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı bilinmelidir ki bizim birliğimiz ve beraberliğimizi çok daha acıtacaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı istismara, provokasyona yönelik bir anlayıştır. Bu cinayetin, vahşi katliamın ideolojik saiklerle işlendiği propagandası tam anlamıyla bir provokasyon ve yalandır" dedi.

GÜL'ÜN SALDIRGANLARA VERİLEN KORUMADAN HABERİ YOK
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de saldırganların daha önce tutuklanıp, serbest bırakılmasını ve kendilerine koruma verilmesini yok sayarak çok yönlü bir soruşturmanın yapılması gerektiğini söyledi. Olayı yakından takip ettiğini savunan Gül, "Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir" sözleriyle ırkçı bir katliam olduğunu reddetti. 

ALTUN, SOYLU'NUN SÖZLERİNİ TEKRARLADI
Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettun Altun ise Soylu'nun sözlerini tekrarladı. Katliamın ırkçı olduğunu söyleyenleri, "Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz" diyerek provokasyonla suçladı.