7 Ekim 2024 Pazartesi

Faşistlerin saldırısına uğrayan gazeteciler savcılığa sevk edildi

Haber takibi sırasında ırkçıların saldırısına uğrayan Mezopotamya Ajansı muhabiri Muhammed Enes Sezgin ve Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi savcılığa sevk edildi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin, Taksim'deki Tünel Meydanı'nda yaptığı açıklama sonrası yürüyüş yapan gençlere saldıran ırkçı bir grup, Mezopotamya Ajansı muhabiri Muhammed Enes Sezgin ve Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş'ın da bulunduğu 6 kişiyi yaraladı. Faşistlerden kimse gözaltına alınmazken, yaralanan 6 kişi daha sonra polis tarafından gözaltına alındı.

POLİS OTOSUNDA ŞİDDET
Gece geç saatlerinde Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirilen 6 kişi darp raporu alırken, daha sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Mezopotamya Ajansı muhabiri Muhammed Enes Sezgin, İl Emniyet Müdürlüğü’nde götürüldüğü sırada polis otosunda darp edildi.

Emniyette gözaltında tutulanlarla görüşen avukat Sercan Korkmaz, "Gözaltında bulunan 6 kişinin de durumu iyi değildi. Hem yürüyüş esnasında saldırganlar tarafından darp edilmiştiler hem de hastanede darp raporu alındıktan sonra emniyete götürüldükleri sırada polisler tarafından arabanın içinde darp edilmişler. Sezgin, boynunu oynatamıyordu. Gözlerinde kızarıklar, yüzünde morarmalar vardı. Diğer kişilerin de durumu benzerdi. Gözaltında bulunan Serhat Sezgin’in de yanağı patlamıştı" dedi. 

Polisin yaptığı işkenceden dolayı gazeteci ve gençlerin emniyete ifade vermek istemediklerini aktaran Korkmaz, gözaltındakilerin emniyetteki işlemlerin tamamlanması ardından savcılığa çıkarılacaklarını söyledi.

Emniyette susma haklarını kullanan Enes Sezgin, Taylan Öztaş, Seyfettin Kumek, Serhat Sezgin, Pınar Aslan, Caziye Aygün savcılığa sevk edildi.

Haber takibi yapan gazeteciler Taylan Öztaş ve Enes Sezgin'e Emniyette, Türk bayrağı bulunan camı özellikle kırarak bayrağa saygısızlık yaptıkları gerekçesiyle "Devletin egemenlik alametlerini aşağılamak", 2911 sayılı toplantı ve göslteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek", "Kasten yaralama" ve "Örgüt propagandasi yapmak" iddiasıyla işlem yapıldığı öğrenildi.