6 Ekim 2024 Pazar

'Faşizme karşı mücadelemizi her koşulda sürdüreceğiz'

ESP'ye yönelik gözaltı saldırısına ilişkin İHD GEnel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ESP MYK üyesi Çiçek Otlu, "Faşizme karşı özgürlük mücadelemizi her koşulda sürdüreceğiz" dedi.
 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü, Ankara merkezli gözaltı saldırısına ilişkin İHD Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Murat Çepni, Kemal Peköz, Şevin Coşkun Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, BMG bileşenleri, DAF, Yeni Demokrasi, BDSP ve ÖTSP katıldı.

Basın açıklamasını okuyan ESP MYK üyesi Çiçek Otlu, "Faşist saray rejimi 10 Eylül sabahı partimize yönelik yeni bir polis operasyonu daha gerçekleştirdi. Ankara İl Başkanımız Mehmet Ali Tosun, SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer, HDK Genel Meclis üyesi Gökçe Otlu, Ankara Tıp Öğrenci Kolu'ndan Şirvan Çeliker, Barış Akademisyenleri Sibel Bekiroğlu ile Mehmet Mutlu'nun aralarında olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındı" dedi.

Ankara merkezli 6 kentte gerçekleştirilen operasyonda şimdiye kadar 18 sosyalistin gözaltına alındığını kaydeden Otlu, 3 gündür gözaltında tutulan sosyalistler için 4 günlük ek gözaltı süresi verildiğini söyledi.

Otlu, "Emek sömürüsünün, sömürgeci savaşın, kadınların köleleştirilmesinin, gençliğin geleceksizleştirilmesinin sürgit devamını isteyen diktatörlük, çareyi işçi sınıfı ve ezilenlere baskıyı artırmakta, özgürlük ve devrim mücadelesi yürüten örgütlü güçlere devlet terörünü tırmandırmakta buluyor. Rejim biliyor ki sonu işçi sınıfı ve halklarımızın örgütlü başkaldırısındadır. İşçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+'ların, Kürtlerin, Alevilerin ve ulusal toplulukların birleştik anti faşist mücadelesindedir" diye belirtti.

AKP-MHP iktidarının işçi ve emekçilerinin öfkesini devlete, sermaye düzenine yönelmesin diye partilerine saldırdığını vurgulayan Otlu, "Çünkü ESP yoksulluk, baskı ve adaletsizlikten bunalmış kitlelere düşmanın bu kapitalist, faşist iktidar olduğunu gösteriyor. AKP-MHP iktidarı HDP belediyelerinden üniversitelere kadar yaymak istediği kayyum politikasına karşı Boğaziçi Üniversitesi'nde direnişi büyüten gençliğin özerk-demokratik üniversite talebini bastırmak için SGDF'ye saldırıyor. AKP-MHP iktidarı halkların eşitliği ve kardeşliği mücadelesini engellemek için birleşik mücadele cephelerimiz HDP ve HDK'ye saldırıyor. AKP-MHP iktidarı Kürt halkına yönelik kirli savaşa karşı onurlu bir duruş sergileyen Barış Akademisyenleri'ne saldırıyor. Bu saldırılar yeni değildir. Saray rejimi 2015 yılında Suruç katliamıyla başlattığı çöktürme planıyla işçi ve emekçilere onlarca katliam, devrimci-demokratik güçleri teslim almak için sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısı gerçekleştirmiştir. Hiçbiri başarıya ulaşamamıştır. Bilinmelidir ki, faşizme karşı özgürlük mücadelemiz her koşulda sürdürülecektir. Bu mücadeleyi özgürlüğe olan inancımızla, halklarımıza olan bağlılığımızla ve devrimci dayanışmaya olan güvenimizle büyüteceğiz. Faşizmin saldırılarını birleşik mücadelemizle aşacağımızı, bu iktidarı el birliğiyle hakettiği yere göndereceğimize inanıyoruz" ifadesini kullandı.

'FAŞİZME KARŞI MÜCADELE BİTMEYECEK'
İktidarın kendine karşı mücadele eden bütün örgütlü güçleri hedef haline getirmiş olduğunu söyleyen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "İktidar operasyonlarla, gözaltılarla, tutuklamalarla kendi faşist iktidarını daha çok tahkim etmeyi hedefliyor. Gözaltıların derhal serbest bırakılmasını, adeta işkenceye dönüştürülmüş olan bu operasyonların bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz" dedi.

AYDENİZ: İKTİDARIN TALİMATI
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, operasyonun iktidarın talimatıyla yapıldığını dile getirerek, "Buradan bu iktidarın bir meşruiyetinin kalmadığı, sadece savaş ve cezaevi politikalarıyla kendini ayakta tuttuğu bir gerçeklikle karşı karşıyadır. Haklı olan demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan için mücadele yürütenlerdir. DBP olarak ESP’ye yapılan bu saldırıyı kınıyor ve sonuna kadar mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

'GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILSIN'
Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren ise "Saldırılar karşısında diz çökmeyeceğiz. Zafere kadar direneceğiz. Faşizmin hiçbir zulmü bizi durduramaz. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

BMG adına konuşan Zarife Çamalan, "Bileşenlerimize yapılan saldırıyı kendimize yapılmış olarak görüyoruz. Saldırılara karşı mücadlemizi yan yana gelerek büyüteceğiz. Faşizmi yenmek için birleşik mücadelenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. ESP ve SGDF'li arkadaşlarımız biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.