7 Ekim 2024 Pazartesi

FEDA: Faşist saldırılara karşı birlikte mücadele edelim

Konya'daki katliamı ilişkin açıklama yapan FEDA, "Faşizmin mazlumların kanına doymak bilmediği bu süreçte katliama ve savaşa karşı Türkiye halkları, Aleviler, kültürel demokratik İslami çevreleri ve vicdan sahibi herkesi birlikte mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

Konya'nın Meram ilçesinde yaşayan Kürt aileye yapyılan ırkçı saldırıda 7 kişi katledildi. Katliama ilişkin Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Türkiye artık AKP-MHP iktidarının politikalarını kaldıramaz. Tıpkı Madımak'ta olduğu gibi 7 kişilik aileyi öldürenler, kin ve nefretlerini kusarcasına evi ateşe verdikten sonra ırkçı sloganlar atmaya devam etmişlerdir. Faşizmin mazlumların kanına doymak bilmediği bu süreçte katliama ve savaşa karşı Türkiye halkları, Aleviler, kültürel demokratik İslami çevreleri ve vicdan sahibi herkesi birlikte mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz. Gün bize yaşamı zehir edenlere inat dayanışmanın günü diyoruz! Dayanışarak, ortaklaşarak ve sevgi çoğaltarak bu zulmü birlikte durdurabiliriz" denildi.