9 Ekim 2024 Çarşamba

'Filistin'le dayanışanlar siyonist İsrail'e karşı barikata yüklenenlerdir'

İstanbul Üniversite Dayanışmaları, direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenledi. Siyonist İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi istendi.

Yıldız Dayanışması, İTÜ Dayanışması, İstanbul Üniversitesi Dayanışması, Koç Üniversiteliler Dayanışması, Boğaziçi Dayanışması, Marmara Üniversitesi Dayanışması, Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi Ana Kapı önünde siyonist İsrail'in saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemi düzenledi.

"68 ruhuyla Boğaziçi Direnişi'nden Filistin'e mücadele sürüyor" yazılı pankart açan Üniversite Dayanışmaları, direnen Filistin halkını selamladı.

Mahmud Derviş'in "Filistinli Sevgilim" şiirinin okunması sonrası Zelal Yıldız basın metnini okudu. 1948 işgalinden bu yana süregelen kesintisiz savaş ve direnişin Filistin topraklarında sürdüğünü hatırlatan Yıldız, "Bölgede şu an Filistin direnişinin sonucu olarak 20 Mayıs'ta imzalanan ateşkes durumu hakim. Bizler biliyoruz ki İsrail'in yıllar boyu süregelen işgalci ve saldırgan politikaları sona ermeyecek" dedi.

Üniversite dayanışmaları olarak Filistin halkının direnişinin yanında olduklarının altını çizen Yıldız, "Filistinle dayanışanlar İsrail'in işbirlikçilerine karşı barikata yüklenenlerdir. Aklının engellerini aşıp kampüslerde, sokaklarda bilim ve sanat ile direnenler, bizleriz. Biz gücümüzü direnişten alıyoruz. Bugün direnişten aldığımız güçle üniversite üniversite dayanışmalarımızı büyütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür üniversiteleri yaratmanın da özgür bir dünyayı yaratmanın da yolunun direnişten ve dayanışmadan geçtiğini söyleyen Yıldız, söyle devam etti: "Filistin halkının direnişini sahipleniyor ve herkesi Filistin halkıyla dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. İşgalci İsrail ve emperyalist işbirlikçileri yenilecek direnen Filistin halkı kazanacak."

Eylem, "Emperyalistler yenilecek direnen Filistin halkı kazanacak", "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Filistin için İsrail'e boykot" sloganlarıyla sona erdi.

BİR ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI
Eylem sırasında üzerinde "Katil İsrail işbirlikçi AKP" yazılı döviz taşıyan bir üniversiteli GBT yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Polis gözaltı işlemini görüntüleyen gazetecilere engel olmaya çalıştı.