29 Eylül 2024 Pazar

Fincancı'nın tutuklanması protesto edildi

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanması Adana, Hatay ve Eskişehir'de protesto edildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah saldırılarına dair yaptığı değerlendirmeler nedeniyle tutuklanmasını Adana, Hatay ve Eskişehir'de protesto edildi.

'AKP'NİN YÜZYIL VİZYONU BASKI VE ŞİDDETTİR'
Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, İsmet İnönü Parkı'nda açıklama yaparak, Fincancı'nın tutuklanmasını protesto etti. Eylemde söz alan İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, hukuksuzluğa son verilerek, Fincancı'nın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak ise, AKP'nin yeni yüzyıl vizyonunun baskı, şiddet, gözaltı, açlık, işsizlik, yoksulluk olduğunu belirterek, ortak mücadele çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış da, Fincancı'nın tutuklanmasına tepki gösterdi.

'MUHALİF SES ÇIKARAN KURUMLAR TASFİYE EDİLMEK İSTENİYOR'
İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi de, dernek binasında açıklama yaptı. Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk, toplumun susturulmaya çalışıldığını, iktidarın kabul etmediği her türlü haberin suç teşkil edeceği düzenlemeler yapıldığını belirterek, sansür yasasına işaret etti. Selçuk, "Muhalif ses çıkaran bütün kurumlar tasfiye edilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu.

Selçuk, gazetecilerin gözaltına alınmasına da değindiği konuşmasında, "Siyasal iktidar ve destekçileri günlerdir damgalayıcı, itibarsızlaştırıcı ve suçlayan söylemlerle Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasını kamuoyu nezdinde gerekli ve meşru hale getirme çabası içindeydiler. Yargıya yönelik talimat ve müdahaleler sonucu dün verilen tutuklama kararı, yargı bağımsızlığı açısından endişe, demokrasi değerleri bakımından ise utanç vericidir" dedi.

Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri de açıklama yaparak Fincancı'nın tutuklanmasına tepki gösterdi.