7 Ekim 2024 Pazartesi

Fındıklı'da 33 düş yolcusu anıldı

Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu Fındıklı Meydanı'nda anıldı.

Fındıklı Demokrasi Güçleri, Suruç katliamında ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu Fındıklı Meydanı'nda yaptığı açıklamayla andı.

Suruç şehitlerinin fotoğraflarının olduğu pankartın açıldığı anmada konuşan ESP Fındıklı Temsilcisi Tugay Köse, "Barbar IŞİD çeteleri tarafından Kobanê'ye yapılan işgal saldırısı sonucu bölge halkları ve özgürlük güçleri tarafından gerçekleştirilen cansiparane direnişle saldırı püskürtülmüş Kobanê düşmemiştir. Yaşanan savaş sonucu harabeye dönen kenti yeniden inşa etmek ve savaş mağduru çocuklarla dayanışmak ve onlara destek olmak için bir çok kentten yüzlerce genç Amara Kültür Merkezinde toplanmıştır. Çantalarında oyuncaklar ve yüreklerinde taşıdıkları umutlarla ezilen halklara nefes olmak ve halklar arası kardeşlik köprüsünü kurmak için bir aradaydılar" dedi.

Bütün istihbari bilgilere ve kurumlar arası yazışmalara rağmen hiçbir tedbir alınmamış ve kültür merkezinin önünde ve çevresinde hiçbir önlem alınmadığını söyleyen Köse, "Tıpkı daha önce Diyarbakır'da ve sonrasında Ankara'da olduğu gibi katliamın önü açılmıştır. Benzer örnekleri geçtiğimiz günlerde İzmir HDP İl binasında Deniz Poyraz katliamında ve sonrasında Marmaris HDP binasına yapılan faşist saldırılarda görmekteyiz. Maraş'tan Çorum'a, Sivas'tan Gazi'ye, Suruç'tan Ankara'ya gerçekleştirilen faşist saldırıların faillerinden ve örgütleyenlerinden hesap soracağımız günlere olan inancımızla adalet mücadelemizden vaz geçmeyeceğiz" diye kaydetti.

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunu anan Köse, katilleri ve arkasındaki güçleri kınadı.