9 Ekim 2024 Çarşamba

Fırtınanın vurduğu Ayvalık'ta denizcilerden birlik çağrısı

Ayvalık'ta 21 Mayıs'taki fırtınada kıyıya bağlı büyük gezi tekneleri ile birçok balıkçı teknesi parçalanarak batmıştı. Denizciler zararlarının karşılanması için Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 21 Mayıs'ta fırtınada kıyıya bağlı büyük gezi tekneleri ile birçok balıkçı teknesi parçalanarak batmıştı. İlçedeki bazı binaların çatıları uçmuş, birçok evin pencereleri kırılmıştı. Fırtına nedeniyle en büyük hasarı gören denizciler Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek eylem yaptı.

Burada yapılan açıklamada, fırtınanın bu boyutta bir hasara sebep olmasının teknelerin barınabileceği bir liman olmamasından kaynaklandığı vurgulandı.

Açıklamada, "Güvenli bir yere ihtiyacımız var, sadece rüzgarlardan korunmak için değil, teknelerimizi çalan insan kaçakçılarından da korunmak için… Biz bu zorlukları yaşarken Cunda'da dar kapasitesi ile balıkçı arkadaşlara hizmet veren barınağın büyük bir kısmı sahil güvenlik komutanlığına tahsis edilmek isteniyor" denildi.

‘SİYASİLER VAAT VERİYOR AMA ORTADA PROJE YOK'
Her seçim döneminde siyasilerin, birçok vaatte bulunulduğu belirtilen açıklamada, barınak sözünün hep verildiğini ancak ortada bir proje olmadığı hatırlatıldı.

Bir denizci birliği kurularak mücadeleye devam edilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, talepler şöyle sıralandı:

-Acilen teknelerimizi güvenle bağlayabileceğimiz bir liman istiyoruz.
-Geçen haftaki afette tekneleri parçalanan, zarar gören bütün arkadaşlarımızın, balıkçı, ticari ya da amatör ruhsatlı ayrımı yapılmaksızın bütün zararları karşılanmalıdır.

KAYMAKAMLIĞA YÜRÜNDÜ
Eylemin ardından Ayvalık Kaymakamlığı'na bir yürüyüş yapan denizciler, zararlarının giderilmesi için Kaymakamlığa dilekçe verdi. Kaymakamlığın ise zararın bir kısmını karşılayacağı sözünü verdiği öğrenildi.