4 Ekim 2024 Cuma

Garibe Gezer için İstanbul'da eylem yapıldı

Kandıra Hapishanesi'nde gardiyanların tecavüz saldırısına maruz kalan ve dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer için Arnavutköy'de eylem yapıldı.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer için İstanbul Arnavutköy'de HDP ilçe binası önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya HDP milletvekilleri ve yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) ve kadın örgütleri üyeleri katıldı.

İlçe binasını TOMA ve zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, HDP'lilerin parti binasından çıkmasına izin vermedi.

ÖCALAN: KİMSE BİZİ ENGELLEYEMEZ
İlçe binasından çıkan HDP Milletvekili Ömer Öcalan, anayasal hakları çerçevesinde açıklamaya yapacaklarını söylerken, polis, açıklamaya izin vermeyeceğini belirtti. Milyonlarca insanın oyunu alarak meclise girdiklerini belirten Öcalan, "Bizler ülkenin en büyük üçüncü partisiyiz. Burada açıklama yapmak anayasal hakkımız. Kimse açıklama yapmamızı engelleyemez" diyerek polise tepki gösterdi.

Ardından kitle parti binasının önüne çıktı. Burada konuşan HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Meclis'te Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğünü belirterek, yeni hapishanelerin yapımının yatırım olarak adlandırılmasına tepki gösterdi.

'GEZER ÖLÜME SÜRÜKLENDİ'
Garibe Gezer'in dün Kandıra Hapishanesi'nde yaşamını yitirdiğini hatırlatan Öcalan, "Kanunlar ve yasalar herkese lazımdır. Garibe Gezer cezaevinde olabilir. Hakları vardır, ölüme gönderilemez. Biz bunu intihar olarak görmüyoruz. Gezer ölüme sürüklenmiştir. Garibe Gezer tacize, tecavüze uğradığını, süngerli odada kaldığını ifade etmiştir. Gezer'e yapılanlar toplumun tamamına yapılmıştır. Cezaevinde tecrit, işkence kabul edilecek bir şey değil. Biz HDP olarak bunun karşısında duracağız. Biz Gezer'in dosyasını kapattırmayacağız. Dosyasını takip edeceğiz ve mücadelemizi büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıklama "Biji berxwedana zindanan", "Garibe Gezer ölümsüzdür", "Katiller halka hesap verecek" sloganları ve çekilen zılgıtlarla son buldu.