4 Ekim 2024 Cuma

Garibe'nin abisinin taziyeye katılması engellendi

Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe'nin taziyesi bugün sona erdi. Taziyeye katılmak için gerekli başvuruları yapan ağabeyi Haşim Gezer'e günlerce yanıt vermeyen Elazığ İnfaz Savcılığı bugün ret kararını bildirdi. 

Kandıra Hapishanesi'ne sürgün edilen Garibe Gezer'e sistematik olarak psikolojik, fiziksel ve cinsel işkence uygulandı. 9 Aralık günü katledilen ve hapishane idaresi tarafından intihar ettiği öne sürülen Garibe'ye yönelik ölümünden sonra da baskı da sürüyor. 

Garibe'nin cenaze aracıyla taşınması polis tarafından engellenmiş, Dargeçit Müftülüğü çocukları katledilen ailenin acısını yakınları ve dostlarıyla paylaşmasına tahammül edemeyerek taziyenin sonlandırılması için baskı yapmıştı. 

Taziye bugün sona erdi. Elazığ Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Garibe'nin ağabeyi Haşim Gezer'in taziyeye katılabilmesi için gerekli başvurular yapıldı. Dilekçelere günlerce cevap vermeyen Elazığ İnfaz Savcılığı kararı bugün Haşim Gezer'e bildirdi. 

Haşim Gezer ailesiyle yaptığı telefon konuşmasında taziyeye katılma talebinin reddedildiğini aktardı. Savcılığın "güvenlik" gerekçesi ile taziyeye getirilmesine izin vermediğini aktaran Haşim Gezer, kardeşinin cenazesinin getirildiği ilk günden bu yana her şeyden haberi olduğunu belirterek, savcılığın kararına itiraz edeceğini aktardı.