4 Ekim 2024 Cuma

Garibe'nin naaşını kadınlar omuzladı

Kandıra Hapishanesi'nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer'in cenazesini kadınlar, "Şehîd namirin" sloganları atarak Kocaeli ATK'den aldı. Gezer'in cenazesi memleketi Mardin'e yolcu edilecek.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde şüpheli bir şekilde yaşamını siyasi tutsak Garibe Gezer'in cenazesi, kadınlar tarafından Kocaeli Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Daha önce gardiyanların tecavüz saldırısına uğrayan ve tek başına tutulduğu hücresinde dün şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunan Gezer'in cenazesi, memleketi Mardin'e yolcu edilecek.

ONLARCA KİŞİ GARİBE'Yİ ALMAK İÇİN ATK ÖNÜNE GİTTİ
Sabah erken saatlerde Kocaeli Adli Tıp Kurumu'na giden Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (MA-TUHAYDER) üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul ve Kocaeli il ve ilçe örgütleri, polisin Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulamasıyla baskı altına alınmaya çalışıldı.

POLİS KADINLARA SALDIRDI
Daha sonra cenazeyi omuzlayan kadınlar, "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde cenaze aracına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Kadınların önünü kesen polis, slogana tahammül etmeyerek, "Kim öldürdü de şehit diyorsunuz" diyerek kadınlara saldırdı. Saldırıda avukat Jiyan Kaya darp edildi. Kadınlar polis saldırısına rağmen Garibe Gezer'in cenazesini omuzlarında taşıyarak sloganlar eşliğinde cenaze aracına yerleştirdi.

Kitle daha sonra araçlarına binerek konvoy eşliğinde İstanbul Yeni Havaalanı'na doğru yola çıktı. Cenaze Mardin'e gönderilecek.