1 Ekim 2024 Salı

Gemlik yürüyüşü için kent dışından gelenler Bursa'ya alınmıyor

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona erdirilmesi talebiyle gerçekleştirilecek Gemlik yürüyüşü için kent dışından gelenden Bursa'ya alınmıyor. Bursa'da Arabayatağı'nda yapılan eyleme polis saldırırken üç kişi gözaltına alındı. Partinin Gemlik ve İnegöl ilçe binalarına girişler engelleniyor.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED-TUHAD FED) öncülüğünde gerçekleştirilen Gemlik Yürüyüşü için Bursa'ya gelenler kent girişinde araçlarla bekletiliyor.

Bursa Valiliği'nin eylem yasağı bahane edilerek araçların geçişine izin verilmezken, Bursa'da Arabayatağı'nda eylem yapıldı.

Arabayatağı pazar alanında bir araya gelen kitleye polis saldırdı. Saldırıda aralarında HDP Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Dilek, HDP PM üyesi avukat Cahit Kırkazak ve Selvi Kalır'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Bu arada partinin Gemlik ilçe binasının giriş kapısına dışarıdan kilit vurularak giriş engellenirken, İnegöl ilçe binası da polis ablukası altına alındı.