4 Ekim 2024 Cuma

GİK-Der: Güle güle Kasap yoldaş, anılarını yüksekte tutacağız

GİK-Der üyesi Kasap Çiçek yaşamını yitirdi. Uzun süredir tedavi gören Çiçek dün Londra'da yaşamını yitirdi.

GİK-Der üyesi Kasap Çiçek Londra'da yaşamını yitirdi. Çiçek için taziyeler GİK-Der lokalinde kabul edilecek.

27 Ekim 1992'de Kilis'te bir pusuda ölümsüzleşen MLKP onur üyesi Hasan Çiçek'in abisi olan Kasap Çiçek ile ilgili açıklama yapan GİK-Der, 23 Ekim 1964'de Malatya Kürecik'te dünyaya gelen Çiçek'in yakalandığı hastalık sonucunda 30 Aralık'ta yaşamını yitirdiğini duyurdu.

GİK-Der yaptığı açıklamada, Kürecik, İstanbul ve Londra'da yaşadığı yıllarda devrimcilerin dostu olan Kasap Çiçek'in, Londra'da GİK-Der üyesi olarak çalışmalarda aktif yer aldığını belirtti. Atılım gazetesinin dağıtımcılığını yapan, Tutsakların Sesi Platformu çalışmalarında yer aldığı belirtildi. Açıklamada, "Her dönem genç bir yürekle gençler içerisindeki faaliyetlerimizin bir emektarı oldu, gençlik kamplarının örgütlenmesinin emekçisi oldu" denildi.

GİK-Der'in çalışmalarında emekçiliğiyle öne çıkan Kasap Çiçek'in, yaşamı boyunca Londra'da faaliyet yürüten birçok göçmen emekçinin hayatına dokunduğu belirtildi.

Ölümsüzleşen devrimci kardeşi Hasan Çiçek'in anısını her yerde onurla ve yükseklerde taşıdığı ifade edilen Kasap Çiçek için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sevdi ve kendini sevdirdi, şakacı özellikleriyle yoldaşlarını ve çevresindekileri güldürmeyi önemserdi ve bilirdi, ne olursa olsun güler yüzlüydü. Çocukları çok severdi, onları mutlu etmeyi önemserdi.

"Devrimci ölümsüz Hasan Çiçek'in anısını onurla her yerde en yükseklerde taşıyarak yaşadı. Hasan'ın ve kendi yoldaşlarının, devrimcilerin hep yanında yer aldı, kitleler içerisinde devrimci olanı savundu.

"Tutarlı emekçiliği ve yoldaşlığıyla derin bir boşluk yaratarak ayrıldı aramızdan. Onu her zaman hatırlayacak, düşlerini yaşatacağız."