22 Eylül 2024 Pazar

Gik-Der'den Londra'da etkinlik

Londra Gik-Der'den kahvaltı etkinliği ve ardından sendikaların eylemine kitlesel katılım

AVEG-KON'a bağlı Londra'da faaliyet yürüten Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der) üye ve dostları kahvaltıda buluştu, ayın öne çıkan gelişmelerini değerlendirdi. Ardından sendika ve kitle örgütlerinin düzenlediği eyleme katıldı.

GIK-DER üyeleri her ayın ilk hafta sonunda kahvaltıda buluşuyor, ayın öne çıkan başlıklarını tartışıyor. Geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen kahvaltıda da güncel siyasal gelişmeler üzerine sohbet edildi. Artan yaşam maliyetlerine karşı yapılan eylem ve etkinliklerin konuşulduğu toplantıda Don't Pay hareketinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verildi. Don't Pay'in 1 Aralık için yaptığı enerji faturalarını ödememe protestosuna katılım çağrısı yapıldı.

Kahvaltı sonrasında ise İngiltere'de faaliyet gösteren sendika ve kitle örgütlerinin ülke çapında düzenlediği “Britain is Broken” ulusal eylem gününe katılım sağlandı. Binlerce kişinin katıldığı eylemde Muhafazakar Parti'nin hükümetinin özelleştirme politikaları ve Brexit kararı nedeniyle yaşanılan ekonomik çöküntüye tepki gösterildi. Şirketlerin Muhafazakar Parti hükümeti döneminde üst üste kar rekoru kırdığı anımsatılan konuşmalarda hem hükümetin hem de şirketlerin çalışanlara enflasyonun çok altında maaş zammı önerisinde bulunmasına tepki gösterildi. Hükümetin seçim olmadan 3 kez Başbakan değiştirdiğine dikkat çekilen konuşmalarda bir an evvel genel seçim düzenlenmesi çağrısı yapıldı.