7 Ekim 2024 Pazartesi

Görüntüleri inkar eden Karaca'dan 'Salda Gölü' yalanı

İktidarın rant ve talan politikaları nedeniyle ısrarla Millet Bahçesi'nden vazgeçilmeyen Salda Gölü ölmek üzere. Bayram ziyaretçilerinin akın ettiği Göl'de su 50 metre çekildi, balçık oluştu. Görüntülerin sosyal medyada tepki toplaması üzerine açıklama yapan Karaca, insanların aklıyla dalga geçer gibi Göl'ün "daha iyi durumda olduğu" iddiasında bulundu. 

Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen ve Mars'taki Jezero Krateri'yle benzer nitelikler taşıyan mutlak koruma altında olması gereken Salda Gölü, iktidarın rant ve talan politikaları nedeniyle ölümün eşiğinde. 

Tüm itirazlara rağmen Millet Bahçesi projesinden vazgeçilmeyen Göl'de, bayram ziyaretçileri nedeniyle bir kez daha tahribat oluştu. Göl'ün bazı yerlerinde su 50 metre çekildi.  Göle girenler nedeniyle kıyılarda balçık oluştu "insan ayağı bile değmemeli" denilen kumsalı zarar gördü.

'SALDA GÖLÜ CAN DERDİNDE'
Salda Gölü Koruma Derneği konuya dair twitter hesabı üzerinden şunları söyledi: "Salda Gölü can derdinde, Yetkililer para derdinde. Salda Gölü'nde bazı yerlerde su 50 metre çekildi. Suya girenler nedeniyle kenardaki hidromanyezit stromatolitlerin oluşumu bozularak balçık oluşmakta. Salda Gölü çevresinde yapılan sulama barajları ve yanlış tarım politikalarıyla göl ve dereler kurumaya başlamış endemik türlerin yaşam alanları daralmıştır."

Salda Gölü'nde oluşan tahribat sosyal medyada büyük tepki topladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yetkilileri etiketleyerek rant ve talan politikalarına tepki gösterdi. 

KARACA'DAN 'ESKİSİNDEN DAHA İYİ' YALANI
Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Karaca, Salda Gölü'nde oluşan görüntüler hakkında açıklamada bulundu. Görüntüleri reddeden Karaca, Göl'ün eskisinden daha da iyi olduğunu iddia etti.