3 Ekim 2024 Perşembe

Gülsuyu halkı: Sömürü düzenine mecbur değiliz

Gülsuyu'nda zamlara karşı açıklama yapan halk, polisin engelleme girişimine rağmen "Bu düzene mecbur değiliz" dedi. Eylemde, sömürü düzenine karşı örgütlenme ve sokakta mücadele etme çağrısı yapıldı. 

İstanbul Maltepe'de Gülsuyu Gülensu Emekçi Halkı son durakta "Krizin sorumlusu biz değiliz, faturasını ödemeyeceğiz" şiarıyla yapılmak istenen yürüyüşü polis engelledi. 

Eylem öncesi mahalle "akrep" denilen zırhlı araç ve TOMA'larla ablukaya alındı, mahalleye polis yığınağı yapıldı. 

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine kitle Heykel Meydan'da basın açıklaması yaptı. "Krizin sornumlusu biz değiliz, faturasını ödemeyeceğiz" yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini okuyan Sedat Polat, "Bu düzene mahkum değiliz ne yoksulluk kaderimiz ne de biz çaresiziz. Sorun bir avuç asalak sömürü düzeninin temsilcisi, burjuva ve onun iktidarı olan faşist diktatörlüğüdür. Bu asalaklara karşı örgütlenmeden, faşizme karşı mücadele etmeden işçiler, gençler, kadınlar, emekçiler olarak birleşmeden ne ekmeğimizi ne işimizi ne de insanca bir yaşamı ve özgürlüğümüzü kazanamayız. Ekonomik kriz derinleştikçe işçilerin ve emekçilerin yaşamak için ihtiyaç duyulan temel yaşam gıdalarına yüzde elli zam yapılıyor" dedi. 

"En doğal ihtiyacımız olan su, doğalgaz, elektriğe zam üstüne zam yapılıyor" ifadelerini kullanan Polat, şöyle devam etti: "Biz işçi ve emekçiler bu zamların altında her gün daha fazla yoksullaşmaya devam ediyoruz. Yoksulluk sınırının altında barınamıyor, geçinemiyoruz. Biz bu yoksulluğun altında her gün daha fazla ezilirken saraydakiler ve onların yandaşları servetlerine servet katmaya devam ediyor. Onların sömürü düzenini yerle bir etmek için özgürlülüğümüzü ve emeğimizi kazanmak için örgütlenmeli ve sokakta mücadele etmeliyiz."