29 Eylül 2024 Pazar

Günay: İktidar gözaltılarla korku iklimi yaratmak istiyor

Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren HDP Sözcüsü Günay, gazetecilerin ve Fincancı’nın gözaltına alınmasıyla toplumda korku iklimi yaratılmak istendiğini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. AKP iktidarının talimatıyla özgür basın çalışanlarının işkenceyle gözaltına alındığını belirten Günay, "Özgür basını susturmaya kimsenin gücü yetmedi, sizin de yetmeyecek" diye vurguladı.

Günay, "Elbette, baskılarınız, tutuklamalarınız, işkence ile yaptığınız gösteriler ve korkutma politikalarınız özgür basını susturamayacak. Bu yöntemleri sizden önceki iktidarlar da denedi. Şimdiki karanlık ortaklarınız bunu en iyi bilenlerdir. Gazete binaları bombalandı, onlarca gazeteci katledildi. Gazete ve televizyonları kapatıldı ama özgür basını susturmaya kimsenin gücü yetmedi, sizin de yetmeyecek. Özgür basın emekçileri hakikatleri yazmaya devam edecekler. Apê Musa’nın, Gurbetelli’nin, Metin Göktepe’nin, Hafız Akdemir’in miras bıraktığı özgür basın geleneği hakikatleri yazmaya devam edecek" dedi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasının korku iklimi yaratmak amacı taşıdığını belirten Günay, "Şebnem hoca bir an önce serbest bırakılmalıdır.  Ayrıca bunu fırsat bilerek kendinize yandaş yapamadığınız sivil toplum kuruluşlarına kayyımlar atamaya çalışmak da toplum düşmanlığınızın, demokrasiye darbeciliğinizin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Savaş iktidarına dönüşen AKP iktidarının bütün insanlık değerlerini ayaklar altına alarak savaş politikalarında ısrar ettiğini dile getiren Günay, "Basına yansıyan kimyasal görüntüleri bu konudaki ahlaksızlığın, kuralsızlığın son noktasıdır. Dolayısıyla hakikatleri söyleyenleri gözaltına alarak, tehditler savurarak, envanterimizde yok diyerek işlediğiniz savaş suçunun üzerini örtemezsiniz. Buradan vicdan sahibi demokratik kamuoyuna ve muhalefete bir kez daha çağrı yapıyoruz, iktidarın kirli ve sınır tanımayan savaş politikalarına sessiz kalmayın. Sessiz kalınan her savaş politikası iktidarın kendini temize çekerek değirmenine su taşımaktır. Bu suça ortak olmayalım" ifadelerini kullandı.