23 Eylül 2024 Pazartesi

Güney Kürdistan'da işgal karşıtı eylemler sürüyor

AKP-KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanları'nda devam eden işgal saldırıları Güney Kürdistan'ın Süleymaniye ve Raperin kentlerinde protesto edildi.

Güney Kürdistanlı siyasi parti ve örgütlerin bir araya geldiği İşgal ve Savaş Karşıtı Komite, Zap ve Avaşin bölgelerinde devam eden işgal saldırılarını protesto etti. Komite, Irak Parlamento'sunun Süleymaniye ofisinin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eyleme aralarında akademisyenler, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri ile gazetecilerin de yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Komite, Türk devletinin Kürdistan topraklarından çıkarılması talebinin yer aldığı bir dilekçeyi Irak Parlamento Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'na iletilmesi üzere teslim etti.

Raperin kentine bağlı Qeladizê ilçesinde gençlik örgütlerinin öncülüğünde protesto eylemi gerçekleştirildi. Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırıların lanetlendiği açıklamada, tüm Kürt güçlerinin beraberliğinin işgalcilere karşı başarıya ulaşabileceği vurgulandı ve şu çağrı yapıldı: "Tüm peşmerge güçleri, tüm halklar ve kanaat önderleri Kürdistan işgalcilerine karşı tavır almalı, ulusal görevlerini yerine getirmeli ve gerillaları desteklemelidir."

Süleymaniye'nin Çemçemal ilçesine bağlı Tekye beldesinde de işgal saldırıları ve KDP'nin işbirlikçi tutumu protesto edildi. "İhanet çizgisine ve işgale karşı Kürdistan'ı savun" sloganıyla yapılan eyleme halkın ilgisi yoğun oldu. Yürüyüşe çok sayıda kişi katılırken, sık sık "Kahrolsun ihanet", "Terörist Erdoğan", "Yaşasın gerilla direnişi" ve "Avaşin işgalcilere mezar olacak" sloganları atıldı.