2 Ekim 2024 Çarşamba

Haber-Sen'den PTT'nin hukuksuzluğuna tepki

PTT dağıtımdaki hukuksuzluğa ve sayı dayatmasına son verilmesine ilişkin açıklama yapan Haber-Sen Merkez Yürütme Kurulu, mücadelenin her daim süreceğini kaydetti. 

Haber-Sen Merkez Yürütme Kurulu, PTT dağıtımdaki hukuksuzluğa ve sayı dayatmasına son verilmesi için açıklama yaptı. Posta dağıtıcılarının haftada 6 gün çalıştığı, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamadığı, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamadığı belirtilen açıklamada, "PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve PTT'nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak tek çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir" denildi.

Açıklamada, "Gerek dağıtıma çıkarılması gereken tebligat sayısının artırılması gerekse adrese teslim edilmesi gereken kargonun ağırlığının iki katına çıkarılması hukuka aykırı olduğu gibi insan onuruna da aykırıdır. Bir an önce bu uygulamalardan vazgeçilmesi, insan onuruna saygılı bir çalışma düzeni oluşturulması, Başmüdürlüklerin uygulamalarının denetlenmesi gerekmektedir. Her ne olursa olsun, biz haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan tüm PTT emekçilerinin yanında olacağız. Şu unutulmamalıdır ki; hiç bir yönetim keyfi hukuksuz bir biçimde baskı kurarak başarılı olmamıştır ve olamaz. Demokratik özgür bir düzenin kurulabilmesi için aidiyet duygularının eski yıllarda olduğu gibi artacağı, baskıcı, cezacı bir zihniyetten ziyade sevgi ve saygının ön planda olduğu bir kurum oluşturma mücadelemiz her daim sürecektir."