30 Eylül 2024 Pazartesi

Hacıhüsrev mahallesi barınma hakkı için ayakta

Beyoğlu'nun Hacıhüsrev mahallesinde Polat Holding'in Piyalepaşa projesi kapsamında evleri yıkılan halk, dün akşam mahallede yürüyüş düzenleyerek direnmeye devam edeceklerini vurguladı. Hacıhüsrev halkı bu sabah da polis baskınına uyandı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı Hacıhüsrev mahallesinde yer alan evler Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat tarafından Piyalepaşa projesi adı altında yıkılmak isteniyor. Evleri yıkılan ve yıkılma tehdidi altında olan mahalle halkı, Piyalepaşa projesinin yapıldığı sitelerin içinde dün akşam yürüyüş düzenledi.

Yediden yetmişe çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, Polat'ın haklarını vereceği yönündeki sözlerini hatırlatan halk, sözlerin tutulmadığına dikkat çekti. Ellerinde tencere tavayla yürüyen mahalle halkı, çocuklarının ikametgahı olmadığı için okul kaydı yapamadıklarına ve çocuklarının eğitim hakkının gasp edildiğine işaret etti. Çocuklar da, eğitimlerinden mahrum bırakıldıkları için yaşadıkları mağduriyete isyan etti.

Haklarını alana kadar direnmeye devam edeceklerinin altını çizen mahalle halkı, yaptıkları yürüyüşü her akşam tekrar edeceklerini söyledi.

Yürüyüş boyunca, "Polat hakkımızı isteriz", "Direne direne kazanacağız", "Polat sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.

Hacıhüsrev mahallesi bu sabah da polis baskınına uyandı. Mahallede yığınak yapan polis, giriş çıkışları kapatarak yediemin araçlarını mahalleye soktu.