22 Eylül 2024 Pazar

Hamaney'in yeğeni Muradhani tutuklandı

İran dini lideri Hamaney'in yeğeni Feride Muradhani, dünya liderlerine İran'la tüm ilişkileri kesme ve dayanışma çağrısında bulunduğu için tutuklandı. Muradhani, "Özgür insanlar, bizimle olun! Hükümetlerinize bu cani ve çocuk katili rejimi desteklemeyi bırakmalarını söyleyin" dedi.

İran'da Jina Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan halk ayaklanması 70 günü aşkındır sürüyor. Dünya liderlerine İran'la tüm bağları kesme çağrısı yapan dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in yeğeni Feride Muradhani, tutuklandı.

AFP'nin haberine göre Feride Muradhani'nin kardeşi Mahmut Muradhani, ablasının yayınladığı çağrının ardından ifadeye çağrıldığı savcılık tarafından tutuklandığını duyurdu.

Feride Muradhani yayınladığı videoda, rejimin baskıları nedeniyle uygulanan yaptırımların "gülünç" olduğunu ve İranlıların özgürlük mücadelelerinde "yalnız" bırakıldıklarını söyledi. Muradhani, "Özgür insanlar, bizimle olun! Hükümetlerinize bu cani ve çocuk katili rejimi desteklemeyi bırakmalarını söyleyin. Bu rejim hiçbir dini ilkeye sadık değildir ve güç kullanmak ve iktidarını mümkün olan her şekilde sürdürmek dışında hiçbir yasa ya da kural tanımamaktadır" ifadesinde bulundu.