23 Eylül 2024 Pazartesi

Hamburg'ta Ivana Hoffmann'ın kitabının tanıtımı yapıldı

Rojava'da ölümsüzleşen enternasyonal savaşçı Ivana Hoffmann'ın yaşamını anlatan kitabın tanıtım etkinlikleri Hamburg'ta sürdü. Etkinlikte, 18 Haziran'da yapılacak festivale katılım çağrısında bulunuldu.

Young Struggle, Almanya'nın Hamburg kentinde Rojava'da ölümsüzleşen enternasyonal savaşçı Ivana Hoffmann'ı anlatan kitabın tanıtım ve okuma etkinliği düzenledi. Kitaptan bazı bölümlerin okunduğu etkinlikte, Ivanna Hoffmann'ın enternasyonalist yönüne vurgu yapıldı.

Partisine ve mücadeleye bağlılığının ne kadar derin olduğu belirtilen etkinlikte, Ivana'nın Rojava'ya gidişi, Hüseyin Demircioğlu Akademisi'ndeki eğitim süreci, yoldaşlarının en fazla etkilendiği emekçiliği, şakacı ve güleç yüzü anlatıldı.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı etkinliğin sonunda Ivanna Hoffmann'ı tanıyan yoldaşları söz aldı. Ivana'nın her şey öğrenmek istediği, Türkçe öğrenmek için harcadığı çabayı anlatan bir yoldaşı, kitapta sadece Ivana'nın hayatının değil enternasyonalist mücadelenin tarihinin de anlatıldığını kaydetti.

Etkinlikte ayrıca 18 Haziran'da Duisburg'ta yapılacak 7. Ivanna Hoffmann Festivali'ne katılım çağrısı yapıldı.