7 Ekim 2024 Pazartesi

Haseki Hastanesi'nde polis işkencesi

İstanbul Kadıköy'de yapılan Suruç eyleminde Gençlik Örgütleri'nin yürüyüşünde gözaltına alınanlara Haseki Hastanesi'nde gece boyunca işkence devam etti.

Suruç katliamının 6. yılında "Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla Halitağa Caddesi'nden Süreyya Operası'na doğru yürüyüş başlatan Gençlik Örgütleri'ne yönelik polis saldırısında 5'i çocuk 62 kişi işkence yapılarak gözaltına alındı.

İşkenceli gözaltı saldırısında, birçok kişinin kıyafetleri yırtılırken, polis bir kadının tişörtünü yırtarak bedeninin çıplak kalmasına neden oldu. İşkenceye gözaltı aracı içinde de devam eden polis, gözaltına alınanların bir kısmını Fatih'te bulunan Haseki Hastanesi'ne götürdü. Polisin işkencesi burada da devam etti.

Polis, doktor muayenesinin ardından gözaltındakilere ters kelepçe takmak istedi, aralarında Mısra Sapan'ın da olduğu bazı kişileri hastanenin merdivenlerinden aşağıya attı.

Gece geç saatlere kadar Haseki Hastanesi bahçesinde araç içinde bekletilen gözaltına alınanlara yönelik saldırı aracın içine gaz fişekleri atılmasıyla sürdü. Polis, gözaltı araçlarının içine gaz fişekleri attı, gaz sıktıktan sonra kapıları kapatarak, nefes almalarını engelleri. Haseki Hastanesi'nde saat süren işkence, görüntülerin basında yer almasının ardından sona erdi.