22 Eylül 2024 Pazar

Hatun Sürücü katledildiği yerde anıldı

2005 yılında erkek kardeşi tarafından katledilen Hatun Sürücü, katledildiği yere dikilen anıtın başında anıldı. Genç kadın örgütü Zora, Sürücü'nün erkek egemenliğinden azade, özgür bir toplum mücadelesinde yaşatılacağını vurguladı.

7 Şubat 2005'de Berlin'de sokak ortasında erkek kardeşi tarafından katledilen Hatun Sürücü ölümünün 17. yıldönümünde  anıldı. Sürücü'nün katledildiği yere dikilen anıta çiçekler ve bildiriler bırakan Zora genç kadın örgütü, Sürücü'nün zorla evlendirildiği erkeği terk ederek kendi yaşamı hakkında kendi karar verdiği için erkek kardeşleri tarafından katledildiğini ifade etti.

Bu katliamın medyada çarpıtıldığını, erkek şiddetinin üzerinin kültürel sorun olarak örtülmeye çalışıldığını belirten Zora, Almanya'da işlenen kadın katliamlarına da vurgu yaparak, Hatun Sürücü'nün erkek egemenliğinden azade, özgür bir toplum mücadelesinde yaşatılacağını dile getirdi.

Hatun Sürücü şahsında erkekler tarafından katledilen tüm kadınları anan Zora, Hatun Sürücü'nün katledildiği sokağa da bildiriler astı, Sürücü'nün komşularını ziyaret etti.