23 Eylül 2024 Pazartesi

Havana'daki patlamada 22 kişi yaşamını yitirdi

Küba'nın başkenti Havana'daki tarihi otelde gaz kaçağı sonucu yaşanan patlamda en az 22 kişi yaşamını yitirdi. 70'i aşkın insan ise yaralandı.

Küba'nın başkenti Havana'da yer alan tarihi Saratoga otelinde patlama meydana geldi. Gaz kaçağı sonucu yaşanan patlamada 1'i çocuk 22 kişi hayatını kaybederken, 15'i çocuk 70'i aşkın kişi yaralandı. Patlamada, otelin önemli bir kısmı tamamen havaya uçtu. 

Yaralıları hastanede ziyaret eden Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, olayın bir terör saldırısı değil "talihsiz bir kaza" olduğunu belirterek, halka panik olmama ve kan bağışı yapma çağrısında bulundu.

Küba basınına göre, otelde bir süredir devam eden tadilat çalışması kapsamında, borulara gaz akışı sağlanırken patlama yaşandı. Patlama sonucu otelin yakınındaki bir okul da hasar gördü. 

5 yıldızlı oteldeki patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi ölmüş, 13 kişi kaybolmuştu.

Covid-19 salgını sebebiyle 2 yılı aşkındır kapalı olan ve 10 Mayıs'ta açılması beklenen tarihi otelin 1880'de inşa edildiği, 1933'ten bu yana ise otel olarak hizmet verdiği kaydedildi. Kapalı olan otelde sadece çeşitli tamirat ve açılışa hazırlık çalışmaları sürdüren işçiler bulunuyordu.