30 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH milisleri Adana'da A101 markete eylem düzenledi

HBDH Atakan Mahir Milisleri, Adana'da A101 markete parça tesirli bombalı eylem gerçekleştirdi. Eylemin, YPS'nin başlattığı "Zafer Hamlesi”ni selamlamak amacıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Atakan Mahir Milisleri, Adana'nın Seyhan ilçesinde Barbaros mahallesindeki A101 markete eylem düzenledi. Parça tesirli bombalı eylemin Kürdistan Halk Sivil Savunma Birlikleri'nin (YPS) "Zafer Hamlesi”ne Türkiye'den ses vermek amacıyla gerçekleştirildiği duyuruldu.

Eylemi 11 Ağustos günü gece yarısı gerçekleştirdiklerini duyuran HBDH milisleri, "Faşizmin temel ekonomik kurumlarından A101 markete yönelik bombalı eylem yaptık. Eylem henüz gerçekleştirilirken düşman kuvvetleri bölgeye geldi. Buna rağmen milislerimiz başarılı bir şekilde eylem alanından geri çekildi. Düşman yönelimi ve baskısına rağmen eylem planlarına devam eden milislerimiz, geri çekilirken AKP'li Özdemir ailesinin işyerine bombalı saldırı gerçekleştirdi” bilgilerini paylaştı.

HBDH milislerinin eyleme ilişkin yaptıkları açıklamada, "Birleşik devrime olan inancımız ve güçlü bağlılığımız, zalim düşman karşısındaki en önemli moral üstünlüğümüzdür. Birleşik devrimin neferleri olarak, yiğit Kürt halkının sivil savunma güçlerinin faşist düşmana karşı başlatmış olduğu 'zafer hamlesi'ni bütün gücümüzle destekliyoruz. Ortak düşmana vurulan darbelerin, bu vahşi düşmanı alt etmek için yegane yol olduğu gerçeğini biliyor, bu bilinçle kendi cephemizden YPS'li yoldaşlarımıza destek veriyoruz, ses ve soluk olmaya çalışıyoruz! Yaşasın devrimci dayanışma Yaşasın birleşik devrim mücadelemiz! İleri, daha ileri” ifadelerine yer verildi.