30 Eylül 2024 Pazartesi

HBDH milisleri Diyarbakır'da polis ekip otosuna eylem düzenledi

HBDH Engin Sincar Milisleri, Elazığ-Diyarbakır yolu üzerinden geçen ekip otosuna bomba ve hava fişeklerle eylem düzenledi. Açıklamada, "Düşmana göz açtırmıyoruz! Sokaklarımızda, topraklarımızda ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz" denildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Engin Sincar Milisleri Diyarbakır'da polise eylem düzenledi.

Milisler, 17 Ağustos gecesi Elazığ-Diyarbakır yolu üzerinden geçen bir ekip otosuna bomba ve havai fişeklerle eylem düzenlediklerini açıkladı. İlk eylemin ardından geri çekilme esnasında milisler aynı yol üzerinde polislere ikinci bir eylem daha gerçekleştirdikten sonra başarı bir şekilde bölgeden ayrıldı.

'DÜŞMANA GÖZ AÇTIRMIYORUZ'
Eylemin ilişkin açıklama yapan HBDH milisleri, "Düşmana göz açtırmıyoruz! Sokaklarımızda, topraklarımızda ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz" diye vurguladı.

Son dönemde sokakta ve polis merkezlerinde artan işkencelere dikkat çeken HBDH milisleri, eylemlerinin hedefine polisi aldıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Bu dünyayı cehenneme çeviren faşizmden hesap sormak için geliyoruz. Faşizmin sömürü politikaları açlık, yoksulluk ve ölümden başka bir şey doğurmuyor. Her yerde grevler, eylemler ve direnişler gerçekleşiyor. Bu direnişlere, oturdukları şatafatlı saraylarından polislere talimat vererek engel olmaya çalışıyorlar. Halkın haklı direnişini yeminli halk düşmanları polislerle engellemeyi deniyorlar. Polisler, faşizmin sokaktaki gözü, kulağı ve eli olduysa bilinsin ki bizler de halkımızın savaşçılarıyız. Halka eziyet eden, işkence yapan, dayaktan geçiren polislere sesleniyoruz! Kendinizi halktan daha güçlü hissediyorsunuz. Peki neden milislerimizin karşısında sus pus oluyorsunuz."

'HBDH MİLİSLERİ HALKIN BAĞRINDAN GELDİ'
HBDH milislerinin halkın bağrından geldiği vurgulanan açıklamada, "Her köşebaşı, her sokak, her yol ayrımı bir tuzaktır artık düşman için. Binlerce çift gözle izliyoruz attıkları her adımı. Nereye gitseler, ne yapsalar, kiminle konuşsalar, görüyoruz, duyuyoruz, biliyoruz. Biz halkız, onlarsa bu halk denizinde bir avuç onursuz halk düşmanı" diye kaydedildi.

'GÜÇLÜ OLAN BİZİZ, HALKTIR'
Düşmanın korku içinde ve güçsüz olduğu belirtilen açıklamada, "Güçlü olan biziz, güçlü ve yenilmez olan halklarımızdır. Bu köhnemiş düzeni yıkana kadar halkımızdan aldığımız güçle savaşmaya devam edeceğiz! Düşmana her geçen gün daha sert, daha acımasız darbeler vuracağız. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! Yaşasın birleşik devrim" denildi.