6 Ekim 2024 Pazar

HBDH Milisleri, İstanbul'da yol kesme eylemi gerçekleştirdi

HBDH milisleri İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu Hasdal Kavşağı'nda otoyolun her iki şeridinde yol kesti, bombalı pankart astı. HBDH, "Bizlere düşen faşizm karşısında gelişecek her türlü direnişe destek vererek mücadeleyi geliştirmektir" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız! hamlesinin 2.etabı "İleri, daha ileri" kapsamında yol kesme eylemi gerçekleştirdi.

28 Eylül gecesi İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu Hasdal Kavşağında, otoyolun her iki şeridi EYP (El yapımı bomba) ve havai fişeklerle kapatıldı. Kavşak kısmında bombalı pankart asıldı.

Eylem sırasında kimliği belirsiz kişiler tarafından eylem alanına ateş atıldı. Milislerin verdiği karşılıkla kısa süreli çatışma yaşandı. Daha sonra milisler alandan çekildi. 

'FAŞİZM DOLU SİSTEMİ YIKACAĞIZ'
HDBH yaptığı açıklamada, "Bizler bu hamlemiz ile başta Kürdistan'da gerçeklesen faşist saldırılara ve Türkiye halklarına reva görülen bu faşizm dolu sistemi yıkacak ve özgür bir Kürdistan ve demokratik bir Türkiye yaratacağız. Faşist Erdoğan ve onun çeteleri özgürlük mücadelemiz ve Kürt özgürlük gerillasının direnişi karşısında o kadar yenik bir durunda ki o acizlik ile halkın her kesimine ve özelde öğrencilere saldırmakta tıpkı Gezi direnişinde olduğu gibi bu halkın çocuklarını medyada terörist ilan ederek teşhir etmektedir. Bizlere düşen faşizm karşısında gelişecek her türlü direnişe destek vererek mücadeleyi geliştirmektir" denildi.