6 Ekim 2024 Pazar

HBDH milisleri MHP binasına bombalı eylem düzenledi

HBDH milisleri, İstanbul Bağcılar'da bulunan MHP temsilciliğine ses bombalı, silahlı saldırı düzenledi. Milisler eylemi, 2016 yılı Eylül ayında Dersim'de ölümsüzleşen Arjin Selçuk (Berfu Dilan Canbey) anısına gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, 7 Eylül günü İstanbul'un Bağcılar ilçesi Fatih Mahallesi'nde bulunan MHP temsilciliğine ses bombalı, silahlı eylem düzenledi.

HBDH milisleri eylemi, 2016 yılı Eylül ayında Dersim'de ölümsüzleşen MLKP FESK Kır Gerilla Birliği kadın komutanlarından Arjin Selçuk (Berfu Dilan Canbey) anısına gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Faşizmin artan saldırılarına dikkat çekilen HBDH açıklamasında, "Faşist iktidar, toplumsal mücadele dinamiklerinin her eyleminde katil-hırsız-tecavüzcü polislerinin orantısız şiddet saldırıları ile korku salmaya, halkları sokaktan uzak tutmaya çalışıyor. Kamuoyuna teşhir olan polis Muharrem Yazgan gibi örgütlenmiş kontra güçleri ile devrimcilere hakaret edip, hedef haline getiriyorlar" denildi.

Polis Muharrem Yazgan ve onu koruyan AKP-MHP faşizminin tüm destekçilerinin HBDH milislerinin hedefi olduğu belirtilen açıklamada, "Tüm AKP-MHP binaları hedefimizdir. Devrimcilere uzanan, işçi sınıfı ve ezilen halklara uzanan tüm eller hedefimizdir" diye kaydedildi.

Birleşik devrim mücadelesi açısından ileri atılma döneminin başladığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma kararlılığı yükselmiştir. Şimdi sokaklarda, meydanlarda devrim sloganlarının, faşist iktidarı yıkmanın zamanıdır.

"Birleşik devrim mücadelesinde ölümsüzlerimiz bize yol göstermeye ve öncü olmaya devam ediyor. Bu eylemimiz Dersim'de ölümsüzleşen Arjin Selçuk anısına gerçekleştirilmiştir. Onun ve tüm ölümsüzlerimizin izinden ileri…daha ileri, faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!"