9 Ekim 2024 Çarşamba

HBDH'dan Batman'da sabotaj eylemi

HBDH, milislerin Batman'da devlet ile işbirliği yapan Ömer Arburşu'ya ait av malzemelerinin satıldığı dükkana sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), 27 Mayıs günü Batman merkez 1105. sokakta bulunan işbirlikçi Ömer Arburşu'ya ait av malzemelerinin satıldığı dükkana sabotaj eylem gerçekleştirdğini duyurdu. Açıklamada, eylem sonucunda dükkandaki tüm malzemelerin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

HBDH açıklamasında, "Ömer Arburşu adlı unsur bölgede faşist Türk devletine açıktan destek vermekte, her fırsatta demokratik ve muhalif tüm eylem ve etkinliklerde kontralık-ajanlık yaparak kendi halkına karşı büyük bir suç işlemektedir. Faşist Türk devleti toplumu yozlaştırmak, ajanlaştırmak ve tüm duyargalarını kapatmak için tüm kirli yöntemlere başvurmaktadır. En büyük ilerlemeyi bu tür ajan kişi yapı ve kurumlar üzerinden yapmaktadır. Savaşın büyük bir kararlılık ile yürütüldüğü bu tarihi süreçte Türk devletinin saflarında yer alan tüm yapı, kişi ve kurumlar açık hedefimizdir" denildi.