29 Eylül 2024 Pazar

HDK'den kimyasal silah açıklaması: Kazanamayacaksınız

AKP-MHP faşizminin iktidarını ayakta tutabilmek için insanlık suçu işlemeye devam ettiğini kaydeden HDK YK, "Kürt halkının özgürlük iradesini kimyasal silahlarla ve sömürgecilik politikalarıyla teslim almaya çalışanlara bir kez daha sesleniyoruz: başaramayacaksınız ve sizden öncekiler gibi yenileceksiniz. Faşizm kaybedecek, halklar kazanacak" dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Yürütme Kurulu AKP-MHP faşist iktidarının Güney Kürdistan'da gerillaya kimyasal silah kullanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Kimyasal silahın insanlık suçu olduğu kaydedilen açıklamada, iktidarın ayakta kalmak için her türü suçu işlediğini ekledi. Açıklama şöyle devam etti: "Kürt halkının özgürlük mücadelesini kendi sömürgeci, talancı, rantçı iktidarının önünde bir engel olarak gören saray iktidarı, öylesine çaresiz bir noktaya gelmiştir ki Güney Kürdistan topraklarında kimyasal silah kullanmaya başlamıştır. Kimyasal silah kullanma raddesine gelmiş bir yapı kendi yenilgisini her açıdan ilan etmiş demektir.

Amasra'da ekonomik rant için işçi katliamlarını kader diye yutturmaya çalışanlara; Kürt halkının özgürlük iradesini kimyasal silahlarla ve sömürgecilik politikalarıyla teslim almaya çalışanlara bir kez daha sesleniyoruz: başaramayacaksınız ve sizden öncekiler gibi yenileceksiniz. Faşizm kaybedecek, halklar kazanacak!"