4 Ekim 2024 Cuma

HDP EŞ Genel Başkanları'ndan asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, artışın market reyonlarında eriyeceğine dikkat çekerken, Mithar Sancar ise ücretin işçilerin derdine deva olmayacağını belirtti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret açıklaması üzerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan  ve Mithat Sancar ve sosyal medya hesapları üzerinden, #asgariücret hashtag'ini kullanarak açıklama yaptı.

BULDAN: ASGARİ ÜCRET 6 BİN TL OLMALI
Buldan, asgari ücretteki artışın market reyonlarında eriyeceğinin altını çizerek, "Asgari ücretteki artıştan Pirus Zaferi çıkarmaya çalışan iktidar, sefalet koşullarında ısrar ediyor. Bu artış market reyonlarında erimeye mahkûmdur. Asgari ücret 6 bin TL olmalı, işten çıkarma yasaklanmalıdır" paylaşımında bulundu.

SANCAR: BU ÜCRET İŞÇİLERİN DERDİNE DEVA OLMAYACAK
Asgari ücretteki artışın işçilerin derdine deva olmayacağını söyleyen Sancar ise, "Bir lütufmuş gibi sunulan yeni asgari ücret işçilerin derdine deva olmayacak. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için bu artış yetmez. Acil ihtiyaç; asgari ücreti 6 bin TL'ye yükseltmek, işten çıkarmaları yasaklamak, gelir kaybını önleyecek tedbirler almaktır" dedi.