7 Ekim 2024 Pazartesi

HDP Hatay İl Örgütü, Konya katliamını kınadı

HDP Hatay İl Örgütü, Konya'da Kürt aileye yönelik yapılan katliamı parti binası önünde protesto etti.

HDP Hatay İl Örgütü, Konya'da Kürt aileye yönelik yapılan katliamı parti binası önünde protesto etti. Demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği eylemde "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.

Açıklamayı okuyan HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, Konya'da yapılan ırkçı saldırının planlı ve sistematik bir politikanın tezahürü olduğunu söyledi. Nalbant, "AKP-MHP iktidarının Kürtlere yönelik düşmanlaştırıcı politikaları bu katliama zemin hazırlamıştır. Günlerdir HDP'ye dönük geliştirilen ırkçı dalganın sonucu yaşanan bu katliamın siyasi ve hukuki sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır. Partimizi ve Kürt halkını toplumsal, hukuki ve siyasi olarak etkisiz kılamayanlar, katliam, nefret söylemi, linç girişimleri ve ırkçılığı devreye sokarak sonuç almaya çalışmaktadır. Deniz Poyraz'ı katleden,faşist-paralimiter güçler, cezasızlık zırhının arkasına gizlenerek Afyon'da, Ankara'da ve son olarak dün akşam Konya'da gerçekleştirdiği katliamlarla Kürt halkına yaşam hakkı tanımamaktadır. Yıllardır ülkeyi yönetme acziyeti içinde olan AKP, MHP ve Saray iktidarı yaşadığı çürümüşlük halini aşmak için, toplumu kamplaştırıp birbirine düşürüp oy devşirme hesapları içindedir. Hatay,defne'den iktidarı bir kez daha uyarıyoruz, bu kirli hesaplardan vazgeçin. Sırf kendi çıkarlarınız için yaptığınız bu kirli politikalar gün gelir sizi de yakar" dedi.

İSKENDERUN
HDP İskenderun İlçe Örgütü de binalarının önünde yaptıkları basın açıklamasıyla Konya'da yaşanan ve aynı aileden 7 kişinin katledildiği saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada konuşan HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, Konya'da yaşanan katliamı kınayarak, "Bu saldırıların ırkçı bir temele dayandığını, iktidarın ayrımcı ve ırkçı politikalarından cesaret aldığını, beslendiğini gizlemeye kalkarsa iktidar politikalarına ortak olmuş demektir. Bunlar öyle kişisel husumet, kişisel çıkar, münferit öfke ile açıklanabilecek olaylar değildir. Tersine, sistematik bir planın adım adım hayata geçirilen vahşi uygulamalarıdır. Hep birlikte yeter diyelim, faşizme ve ırkçılığa hep birlikte dur diyelim, eşit demokratik, ortak yaşamı hep birlikte savunalım" dedi.